• Magas értékű reumafaktor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr Szamosi Szilvia! T. Doktornő! Elnézést, lehet kétszer fogja e témát olvasni, de a WEB. szakértő segitségével tudtam bejelentkezni. A kérdésem? Több éve 3oo fölötti a reuma faktorom, a vérvizsgálat során Süllyedésem normális, Az antifilin értékem sem mutat PCP-t Az egész testemben mindig fáj valahol a kötöszövet, a karomon bordámon, csomós gyulladások jönnek, ami vándorol és majd saját magam kezelésére elmúlik, de uj helyen kijön. Reumatológus orvossal rendszeres a kapcsolatom, igy különböző fizioterápiás kezeléseket kapok, de a reuma faktor nem csökken és a FÁJDALMAIM egy gyakoribbak és hosszú ideig tartanak. Kérem segitségét, milyen módszerrel / esetleg infúzió stb./ lehetne ezt az értéket csökkenteni, vagy egyáltalán VAN_E jelentősége a csökkenésnek, hozna-e eredményt. A fájdalom antibiotikum szedése alatt csökken, de egy életen át nem szedhetem, mert más szervet tesz tönkre.67 éves vagyok, van egy nyaki gerincsérvem is. De a reumatitis artitisz súlyosabban érint, mint a sérv. Hálásan Köszönöm a válaszát Tisztelettel SZASZKÓ MIKLÓSNÉ szaszigretavt-online.hu

        WEBBeteg szakértő válasza a reuma faktor témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az elsődleges kérdés, hogy felállították-e a rheumatoid arthritis diagnózisát, emiatt fájnak-e az ízületek, vagy más okból. Ugyanis a RF emelkedett volta nem egyenlő a rheumatoid arhtritis diagnózisával. Amennyiben azonban ez a betegsége, akkor mindenképpen tartós gyógyszeres kezelésre van szükség. Ilyenkor ún. bázisterápiás kezelést adunk. Ilyen pl. a Trexan, Arava, Salazopyrin, vagy a Delagil. Az antibiotikum biztosan nem alkalmas ennek a betegségnek a kezelésére.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-08 15:10:18; Megválaszolva: 2010. február 08., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: