• Csontelcsúszás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Jó pár éve volt egy komoly balesetem, ami következtében eltörött a jobb kulcscsontom és a bal szárkapocs és síp csontom. A sípcsontom megfelelően gyógyult, viszont a szárkapocs csontot és a kulcs csontot nem rögzítették, így ezek egymáson elcsúszva, jó pár centit rövidülve gyógyultak. Sajnos az utóbbi időben problémáim vannak ezen rövidülések miatt. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség ezen elcsúszott csontok eredeti hosszának helyreállítására? És ha van, az milyen kockázatokkal jár?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a csontelcsúszás témában

        pontos választ vizsgálat és a röntgenek ismerete nélkül nem tudok adni. A lábszártörések nagy részénél, csak a sípcsontot szoktuk rögzíteni a szárkapocscsontot nem. A kulcscsont törések nagy részét is műtét nélkül kezeljük, mert a műtét viszonylag csúnya heggel gyógyul és sokszor kell nagy feltárás. Ezen csontok elég jó gyógyhajlamúak, igaz néha rövidüléssel gyógyulnak, de ezek nem igazán szoktak panaszt okozni. A csontok hosszának helyreállítására van lehetőség, de ezek olyan nagy és hosszadalmas beavatkozások, hogy értelme nem biztos hogy van. Azt tanácsolom keressen fel egy traumatológiai vagy ortopédiai szakrendelést, ahol az előzmények illetve a röntgenek ismeretében megfelelő választ tudnak önnek adni arra, hogy van e értelme műtétesen beavatkozni!


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 12:10:44; Megválaszolva: 2010. február 03., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: