Denks műtét?

Kedves Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. 35 éves vagyok, évek óta gondom van a térdemmel. 2000-ben arthroscopos lateralis release műtétem volt, majd tavaly ismét megoperáltak, akkor a heges medialis plicát távolították el, illetve a lateralizált patellán I. st. chondromalatiát, ezen kívül Baker cystát írtak le. A műtét után kb. 5-6 hónappal újra panaszossá vált a térdem, a hosszas ülésnél, színházban, vezetésnél, de akár alvás közben is feszülő érzésem volt, ami kifejezetten kellemetlen, zavaró. Ezért 3 alkalommal Synochrom injectiót kaptam a térdembe. Ennek már 3 hónapja, lényeges változást, javulást nem éreztem, ezért az újabb vizsgálatnál az orvosom a Denks műtét elvégzést javasolta, bár patella ficamom soha nem volt, de 25 fokos Q szög mérhető. Ön szerint valóban ez a beavatkozás szükséges a végleges gyógyuláshoz? Mennyi időt vesz igénybe a rehabilitáció ilyen műtét esetén? Válaszát köszönöm Moha

WEBBeteg szakértő válasza Denks témában

Kedves Moha!

 

A Denks műtététtel kapcsolatban az Ön érdekében fizikális és Röntgen vizsgálat alapján lehet véleményt mondani.

Az biztos, hogy ez egy kiváló műtét típus, mellyel a térdizület biomechanikáját kedvezőbb írányba lehet változtatni.

 

A műtét utáni felépülés az utókezeléssel kb 2-3 hónap is lehet, sok egyéb tényező figyelembe vételével (testsúly, az izületi porcok állapota és a gyógyító személyzettel való kooperáció függvényében) .

A Synocrom injekció kúrával kapcsolatban megjegyezném, hogy az Ön esetében inkább a " Synocrom-Forte" lenne jó választás.

 Üdvözlettel: Dr. Póti László, ortopéd szakorvos

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 25., 22:53 ;Megválaszolva: 2009. július 25., 22:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Velőűrszegezés után fém...
Javaslat porcerősítő készítményre
Mi lehet a lábujjfájdalom oka?
Ülő életmód után milyen...
Kedves Doktornő! 2018 szeptembertől 2021 szeptemberig napi 6-7 órát ültem számítógép előtt, az elmúlt egy évben, pedig több, mint napi 10...
Derékfájdalom
Tisztelt Doktornő! Reggel amikor lehajoltam felvenni a cipőm többszörös ropogást hallottam és hirtelen fájdalmat éreztem a derekamnál. Azóta...