Mi lesz a vállammal?

Tisztelt Doktor Úr!

2008.december 2-án elestem s a vállamat megütöttem.Könyökkel próbáltam az esést kivédeni.

Orthopediára jártam, többször kaptam Kenalog injekciót az izületbe. A vállam nem javult.Február 26-án készült MR amin: Folyadék a válizületben, AC izületi atrophia, Supraspinatus ín laterális mélyrétegi szakadésa, a subscapuláris és infraspinatus inon felrostozodott állapot, Biceps tendinitis volt leírva. Március 9-én műtét történt (Resectio clavicule et plastica acromion) .

A vállam nem jött rendbe, továbbra is panaszaim vannak, fáj.

Július 7-én MR: Kevés folyadék a jobb vállizületben, AC izületi athropathia, Supraspinatus ín részleges szakadása, Biceps tendinitis szakadással a caput longumon.Infraspinatus ín szakadás, ez részleges. A musculus deltoideus és supraspinatus mérsékelt fokú atrophiaja.

Újból műtét lesz a vége? Jelenleg az orvos szabadságon van s nem érem el.Igazából már engem zavar, hogy még mindig probléma van a vállammal s nagyon kellemetlen.

 

Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vállfájdalom témában

Kedves Kérdező!

 

Az Önéhez hasonló trauma utáni vállelváltozások kezelése még egy váll specialista számára is nehéz kihívás.

Ezt bonyolítja, ha Ön esetleg idősebb korú, és már voltak régebben is kopásos jellegű váll panaszai.

 

Bizonyára a műtét után hathatós utókezelésben vett részt (gyógytorna, Myotest, Dionin iontoforézis, speciális gyógyászati segédeszközök használata stb.) . Ha ezek elmúltával is panasza van, nem is beszélve a második MR eredményéről, ha nem is újboli műtét, de egy alapos váll izületi arthroscopia (váll izületi tükrözés) szóba jön.

 

A későbbieket ennek eredménye és az Ön elvárásai határozzák meg.   

 

 

Üdvözlettel: Dr Póti LászlóÜdvözlettel: Dr. Póti László, ortopéd szakorvos

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 23., 17:03; Megválaszolva: 2009. július 23., 17:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok