Lábtörés után szövődmény - csontvelő gyulladás(osteomyelitis)

Tisztelt Cím!

Kérem segítsenek vagy ajánljanak nekem orvost
az alábbi problémámra.

Édesapámról van szó, aki tavaly augusztusban eltörte a lábát sajnos sokat terhelte a munkája miatt és
a nem szakszerű kezelés (és) mert dolgoznia kellett a megélhetés miatt, járó gipsszel.

Ennek hatására meggörbült az alsó lábszár csont-sípcsont, ami miatt 3 cm-t rövidült a lába és már a talp élén járt.

Édesapámat idén februárban  a szigetvári kórházban megműtötték egy korrekciós műtéttel, szóval kiegyenesítették a lábát,
sajnos szövődményként csontvelő gyulladása lett, a lába folyamatosan dagadt, nem apad le és lázas, anti biotikumokon és fájdalom csillapítókon él.

Nem megyünk egyről a kettőre az itteni orvosokkal, kérem ajánljon valakit vagy Ön segítsen nekünk, esetleg
kérem továbbítsa levelem.

Köszönettel Üdvözlettel:

Máté Balázs

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lábtörés témában

Tisztelt Kérdező!

A csontvelőgyulladás nagyon nehezen, hosszadalmasan gyógyuló folyamat, sajnos sok esetben nem is gyógyul meg. De nem akarom ezzel a lehetőséggel kezdeni, vagy szomorítani. A lényeg, hogy sokszor vénás antibiotikumadagolásra is szükség lehet hosszú időn keresztül. Van, hogy újra meg kell nyitni a területet a keletkező tályog miatt. Ha van egyéb, kísérőbetegség, pl. cukorbetegség, akkor eleve nehezebben gyógyulnak a fertőzéses folyamatok, nagyon fontos ilyenkor a jó vércukorértékek beállítása.

Sajnos konkrét orvost nem tudok ajánlani, ortopédián szokták kezelni, de őszintén szólva ott kellene megoldást találni, ahol eddig kezelték, ha lelkiismeretes orvosok dolgoznak, vagy nekik illene segítséget kérni olyan intézménytől, ahol jobb szakmai háttér adott.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 17., 09:55; Megválaszolva: 2009. július 17., 09:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)