Gerinc problémák, mi a teendő, hova foruljak?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A következő problémával fodulok Önhoz, 1, 5 év alatt kétszer volt lumbágóm. Jelenleg is gyötör a betegség, pedig még csak 23 éves nő vagyok. A derekamban erősen nyilaló fájdalom van és zsibbad a bal lában teljes hosszában. A kezelő orvosom gyógyszereket, krémet, tapaszt és  fiziko terápiát írt ki (dioninos kezelés derék és bal lábra) , de nem sokat használt a derekamnak, viszont a láb zsibbadás elmúlt. 5 hét után elküldött kétoldali gerinc rötgenre, melynek eredménye a következő lett:
L-S gerinc felvétel:

  • A lordosis elsimult
  • Az L-S rés alacsony
  • I-II-es csig. felső zárólemezén apró Schmorl herniak
  • a D-XII ventral felé enyhén összenyomódott

Megkérdeztem az orvosomtól, hogy mi a teendő, csak annyit mondott, még semmi. Engem viszont ez a válasz elszomorított, mert az én is tudom, hogy valami nincs rendben a gerincemmel, ha ennyi pontban hibát találtak benne. Na meg persze a derekam úgyanúgy fáj, ha hajolnom, emelnem vagy cipelnem kell valamit. Már a munka is nehezemre esik, mert ülni, sétálni nem tudok sokáig.

A kérdésem az volna, hogy hova forduljak a panaszommal és kihez, ha tudna ajánlani valakit aki tényleg foglalkozna a problémámmal. Vagy egyáltalán van szükségem kezelésre?

És még abban is szeretnék tanácsot kérni, hogy jót tenne e a derék fájdalmaimnak az aqua fitnesz? A neten találkoztam vele, végülis nem egy terhelő testmozgás.

Válaszát előre is köszönöm, és elnézést a rengeteg kérdésért, de nem tudom tényleg, hogy hova forduljak, mert nem szeretnék 40 évesen járókerettel vagy tolószékben közlekedni.

Mégegyszer köszönöm,

Tisztelettel: Sz

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lumbágó témában

Tisztelt Kérdező!

A panaszok alapján valósznűleg van egy gerincsérve, mely időnként visszahúzódik, időnként viszont a zsibbadás alapján nyomja a gerincvelőből kilépő ideggyököt bal oldalon. Erre mindenképpen jó lehet az aqua fitness, illetve a gerinctorna.

A másik eltérés, melyet a rtg leir, a Schmorl herniak, melyek lehetnek az un. Scheuermann kór tünetei. Ennek is a kezelése döntően a torna és a fizioterápia.

 Azért ha visszatérőek a panaszok, lehetséges, hogy MR vizsgálatra is szükség lesz, hogy egyáltalán műtét szóba jön-e. Emiatt ideggyógyászhoz forduljon, ha esetleg máskor is jelentkezne zsibbadásos panasz.

 Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 24., 14:15; Megválaszolva: 2009. június 24., 14:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Tisztelt Doktornő! A nyaki lordosis elsimult, enyhe balra convex scoliosis. A C.V.-C.VII. csigolyák functionalis blokkot alkotnak, a csigolyák...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Tisztelt Doktornő! 1 év 3 hónapja megcsúsztam egy márványlapon és ráestem a térdemre, az adott pont azóta is fáj mikor lefelé megyek lépcsőn....
Térdízületi gyulladás
Üdvözlöm Kedves Doktornő! Túlerőltetés, sport miatti térdfájdalmaim, hátul a térdhajlatban érzett merevség, fájdalom miatt elmentem ízületi...
Terápia javaslat
Tisztelt Doktornő! Panaszaim a következők: - gyakori, nagyon erős derékfájások - mindkét lábam(főleg a bal) fájdalmasan zsibbad - nagyon erős...
Mit lehet tenni? Mit szedjen?
Tisztelt Dr. - nő! 3hete fáj a lapockám alatt a hátam, kisugárzik a váll a, karba.Aludni, ülni nem tudok nagyon, mert akkor erősödik a nyilaló...