• Szegycsonti szúró fájdalom.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot!

         

        34 éves férfi vagyok.

        Másfél évvel ezelőtt, a szegycsontomra eddzés közben kaptam pár ütést.

        Azóta szúró fájdalmat kell elviselnem, azon a környéken.Rönthgen vizsgálat eredménye nem mutatott semmi elváltozást.Kérésem ellenére, azonban további vizsgálatokat nem végeztek rajtam.Kb. 9 hónapja, elkezdett ropogni.

        Kérdésem az volna, hogy ez mitől lehet? Porc repedhetett meg talán? És, hogy ez gyógyítható, vagy csak műtéti úton szüntethető meg?

        Köszönettel:Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a szegycsont témában

        Kedves Tamás!


        A szegycsont nem egy merev lemezként fogható fel, hanem a bordákhoz való ízesülésnél, illetve alul a porcos részen elmozdulhat főleg légvételkor. Ha korábban trauma érte, a porcos részen a fokozott igénybevétel miatt kopásos eltérések jöhettek létre, ez okozza a ropogást. A rtg-en bizonyos irányból azért lehet, hogy ez látszana, de valójában ennek műtéti megoldására nincsen szükség. Porcerősítő szedése, illetve iontoforézis segíthet a panaszokon, ha fájdalom is van egyúttal.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


                                                              Kedves Tamás!

          Érdemes egy újabb, un. kivetített sternum felvételt készíteni, mert ez több irányból is látja a csontot.Nem írt arról, hogy un, szívenzimekre vérmintát vettek-e le, ha nem történt meg, akkor ez is legyen meg. Műtétre biztosan nem kerül sor, mert csak a nagyon durva töréseket operálják a mellkassebészek, az meg már az első felvételkor kiderült volna. A ropogásérzés lehet a zúzódás miatt is a csonthártya érintettsége miatt, ez később el fog múlni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 21:50:47; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: