• Izom bizsergés, feszülés, izom láz szerű tünetek!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        A panaszaim a 2hónappal ezelőtti megfázásom után keletkeztek. Amikor is 1 hétig lázas voltam és nyelési problémim is voltak, valamint néha a fülem is fájt nyeléskor. A következő héten ezek elmúltak, de akkor köhögtem és köpetet ürítettem. Sajnos nem tudotam háziorvoshoz menni, ezért otthon kúráltam ki magam, de rá 2hétre egyik reggel úgy keltem, hogy fáj a vállam és a nyakam. ekkor azt hittem, hogy csak elaldutam, de később már a bal karomba is zsibbadt, bizsergett és oylan volt mintha izomlázam lenne. Ekkor elmentem a háziorvosomhoz, aki csak Voltaren 50mg-os gyógyszert írt fel. A panaszaim enyhűltek a karomban, de a ládamban és a csípőmben is megjelentek. Ekkor visszamentem ismét amikor is a számba is belenéztek és kiderült, hogy a bal mandulám meg van nagyobbodva és gyulladt is. Elküldtek vér és vizelet vizsgálatra. Minden érték jó, csak az AST-m lett 1336 a 200as megengedetthez. A CRP szintem is 1mg/l, Se húgysavam is nomrális.Így kiderült, hogy Streptococcus fertőzésem van ezért antibiotikumot kaptam Aktil Duo-t 2 hétig. az izületi panaszok enyhűltek is, de nem múltek el, viszont a mandulám ugyan oylan nagy mint a kezelés előtt. Voltam fül-orr-gégészeten is. ott az egyik orvos azt mondta, hogy ez egy heges góc és ki kellene szedni, a másik viszont megnyomkodta és genny nem jött ki velőle így elküldött reumatológiára. oda jövőhét hétfőn megyek. Az izületi panaszaim viszont nem olyanok, mint egy izületi gyulladás, hogy meg duzzad, meleg stb. Teljesen normálisan néznek ki csak fáj, fáradékony  avádlim és az alkaorm belső része megfeszül, olyan mintha izomláz lenne stb.

        22 éves vagyok és nagyon megvisel az egész, fáradt is vagyok és étvágyam sincs nagyon!

        Kérem mondjon valami véleményt, hogy Ön mit gondol mi bajom lehet!

        Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A mandulagyulladást követően Önnek nagy valószínűséggel ún. reaktív arthritise alakult ki, azaz a fertőzést követően egy immunológiai gyulladás jött létre. Ha a megfelelő antibiotikus kezelést megkapta, akkor arra már nincsen szükség, azonban az ízületi panaszokat, ha továbbra is fennállnak, kezelni kell. Ez elsősorban nem szteroid gyulladáscsökkentővel, ha nem szűnnek a panaszok  vagy chronicussá válnak, akkor pedig egyéb erősebb gyógyszerekre, pl. Salazopyrin adására lehet szükség. Azonban a gyógyszeres terápia sem lesz hatékony, ha a góctalanítás ne  történik meg, azaz ha a fül-orr-gégész szerint gócként szerepel a mandula, akkor ki kell venni!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-18 23:07:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés