• Nyaki és gerincfájdalom miatti röntgen mit mutat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Ma voltam rtg-n nyaki és derékfájdalom miatt.A következő erdményt kaptam:

        A C.V-ös discusrés ventrálisan beszűkült. A nyaki gerincen kyphoticus görbület.Ezen a szakaszon a nyaki lordosis elsimult,sőt kyphoticus jelleget ölt.A thoracalis gerinc középső szakaszán a kyphosis diszkréten megtörik. Kb. ebben a magasságban balra convexitás is látszik. A lumbális gerincen jobbra convexitás, a IV-es, V-ös csigolya ventralis szemben fekvő peremein kezdődő spondylophyta képződés. A lumbális lordosis kifejezettebb.

        Kérem szíveskedjen" leforditani "ezt nekem. Nagyon szépen köszönöm!

                                                                                                Üdvözlettel: Liza

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc témában

        Kedves Liza!

        A fenti eltérések döntően tartási rendellenesség következményei, a lényeg, hogy a gerinc normálisan meglévő görbületei átalakultak az Ön esetében, és ez jelentős fájdalmat okozhat.
        Részletesebben: a nyaki IV-es V-ös csigolya közötti rés, ahol a porkorong elhyelzkedik, szűkebb, valószínűleg a porckorong ellapult egy kissé (ezt ugye nem látja a rtg, csak a csontokat). A nyaki előrefelé hajló görbület elsimult, és inkább hátrafelé hajlik. A hátti gerincen azonban normálisan hátrafelé hajló görbület van, ez kissé megtörik, és balra is van egy kis ferdülés, scoliosis. A deréknál pedig jobbra ívelő görbület, illetve meszesedés látszik.
        A lényeg a torna miharabbi elkezdése, először gyógytornász segítségével, majd rendszeresen otthon is.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-09 22:18:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés