• Fájdalmas csomó a szegycsontnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor úr!

        2 napja  vettem észre, hogy a szegycsontomnál, bal oldalon van egy kis csomó, ami tapintásra fáj. Milyen elváltozás lehet ez? Érdemes egyből orvoshoz fordulnom? Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a szegycsont témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön által említett csomó lehet az izomban, bordaközti izmokban kialakult kis csomó, illetve a szegycsont és a bordák ízesülésénél gyulladás, ún Tietze szindróma. Nem feltétlenül kell egyből orvoshoz fordulni, nem szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító használata javasolt kenőcs, illetve tbl formájában, valamint izomlazító.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:20:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: