• Fájdalom- mellkas és hát

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ÚR/Nő!

        32 éves nő vagyok. Mellkasi és hátfajdalmaim vannak kb 2-3 hónapja. Mellkasi nyomásérzéssel kezdődött ami háton fekve volt a legerősebb. Nem tudom, hogy belsőleg vagy külsőleg fáj-e, mert elmentem megmaszíroztatni ami enyhített a tüneteken /egy relaxációs masszázs volt/. Ha mély lélegzetet veszek a melleimben és azok környékén /néha a hátamon is/. 10 éve pánikbetegségem van és nemrég volt refluxom is /ami rendbe jött/, ezenkívül endometriózisom van.

        Aggódom a mellkasi fájdalom miatt mert bár mostanában nagyon ritkán dohányzom, de fél éve hagytam abba a rendszres dohányzást.

        Várom javaslatait a fenti tünetekre, hogy milyen vizsgálatokra menjek el.

        Tisztelettel: Bereczkiné

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tiszelt Bereczkiné!

        Alapvetően a mellkasi, háti fájdalom fiatalabb korban ritkán szívkoszorúsér betegség folyománya, mint inkább mozgásszervi eredetű. A gerincoszlopot alkotó csigolyák közötti kis ízületek, szalagok, vagy a mély háti izmok meghúzódhatnak, és ez a fájdalom néhány hétig is eltarthat. Porckorong rendellenesség, pl. kiboltosulás is okozhat ilyen fájdalmat. Ha légvétellel is összefügg, akkor lehet mellhártyagyulladás, vagy bordaközti idegek fájdalma.

        Azt ajánlom, hogy nézze meg, hogy a fájdalom szűnik-e nem szteroid gyulladácsökkentő, pl. Voltaren, vagy Diclofenac mellett, illetve rendszeresen tornázzon, masszíroztassa a hátát. Ha nem szűnik, elsőként a háziorvoshoz menjen el, aki útbaigazítja majd.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 08:59:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.