Térd probléma

Tisztelt Hölgyem! Több, mint 3 hónapja ropog a bal térdem. Először csak kellemetlen volt, de később beszűkült a mozgásom és fáj a térdem. Bicegve járok mert nem tudom rendesen kinyújtani a lábam. Volt MR vizsgálat, amely 10 mm-es Baker cisztát, synovitist , chondropathiat, med. meniscus degeneratiot irt le. Injekció kúrát javasolt az orvos. Már túl vagyok 2 adag Diprophos + Biovisc injekción, de a helyzet változatlan. 2 hete kaptam az első adag injekciót és tegnap a második adagot, és két hét múlva kapom az utolsó (harmadik) adagot. Érdeklődni szeretnék, hogy véleménye szerint várható-e javulás? Több helyen is azt olvastam, hogy elvileg gyorsan hat a diprophos. Nekem egyelőre semmi javulást nem hozott. Lehet, hogy csak a harmadik injekció után rendeződik a térdem? Várom szíves válaszát.

Dr. Puskás Réka válasza térd injekciós kezelése témában

Kedves Kérdező!

A Diprophos hatása elnyújtott, nem hat gyorsan, és előfordul, hogy csak később jelentkezik. Attól függően, hogy kapott-e lidocaint és leszívtak-e a térdéből folyadékot, érezhet azonnali hatást. A gyulladáscsökkentő hatás lehet, hogy csak később jelentkezik. Mindenképpen legyen még türelemmel. A szabály 3 injekciót ír elő. Ezen kívül, a gyógyszer csak a gyulladást csökkenti, az esetleges beszűkült mozgáspályát csak akkor javítja, ha azt a gyulladás okozta. Az orvosa bizonyára megtervezi a további kezelését is, ha a steroidos injekciók nem adnak megfelelő eredményt.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2022. április 22., 11:46; Megválaszolva: 2022. április 26., 15:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...
Jobb váll ultrahang eredmény
Üdvözlöm doktornő! Mai napon voltam jobb váll ultrahangon és ennek eredménye miatt írok Önnek. Kérdésem lenne a leírt vélemény alapján kell...
Vállproblémák
Tisztelt doktornő! 32 éves gyógymasszőr vagyok,és bizonyos mozdulatokra fáj a jobb vállam. Elmentem MR vizsgálatra, és a következő leletet...