Nyaki gerinc - szédülés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni nyaki MR leletem értelmezéséhez, illetve érdeklődnék, hogy a panaszok alapján műtéthez kell-e folyamodnom: Folyamatos szédülés és fejfájás miatt kivizsgáltattam magamat szinte minden létező területen. Egyedül az MRi felvételen találtak problémát. Az idő elteltével nyak/váll/kar fájdalom is kialakult, sőt, újabban bal láb és deréktáji fájdalom is előfordul. Nyaki MRi felvételt csináltak, ezt csatolom. Érdemes lenne ágyéki részt is megnézetni? A szédülés talán a legrosszabb, megnehezíti a mindennapjaimat. Gyógytornát kezdtem decemberben, de nem tudom elég lesz-e. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Puskás Réka válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A nyaki gerinc MR leletén nem látszanak szédülést okozó elváltozások. Olyan elváltozás sincsen rajta, amit műtéttel kellene kezelni.

A leíráson szereplő porckorong előboltosulások (a C4-5-6 magasságban) a nyaki gerinc kopásos megbetegedésére és indirekt módon annak jelentősebb tartáshibájára utalnak. A kar és váll fájdalmakat a leírt elválozások esetleg indokolhatják, derékfájást azonban nem okozhatnak.

Véleményem szerint a gyógytorna fog a legtöbbet segíteni, egyébként a derékfájásán is.

A derékról MRI készíttetése felesleges. Kitartóan tornázzon és ne aggódjon az állapota miatt! Nem súlyosak az elváltozásai, konzervatív kezeléssel meg fog gyógyulni.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2022. január 04., 15:51; Megválaszolva: 2022. január 12., 20:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állandó nyak és váll fájdalom
Tisztelt Doktornő! 26 éves fiatalember vagyok, az alábbi problémáim a következők. Állandó nyaki izületi fájdalom és vállizületi fájdalom...
Szédülés - milyen terápiát...
Tisztelt Doktor Úr! Szédüléses tünetek miatt készült nyaki gerinc Rtg felvétel. A szédülés okaként egyéb betegségek (vérnyomás, cukor) ki...
Koponya MRI diagnózisa
81 éves édesanyám problémája a következő: Hónapok óta nyomást érez a fejében, szédeleg, kába, nem tud sehová elmenni a rossz közérzet miatt....
Szorongás, szédülés és...
Tisztelt doktornő / úr! Az alábbi kérdésekkel szeretnék önhöz fordulni! kb 1 éve generalizált szorongást és pánik betegséget állapítottak...
Szédülés fekve
Tisztelt Doktornő/úr! Pár napja elkezdtem szédülni, olyan másfél óráig tartott. A fura az volt benne, hogy fekve jelentkezett csak forgó...