Izomrángás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni annak tekintetében, hogy milyen szakorvost keressek fel, röviden összefoglalva az eddigieket: Idén januárban egy folyamatos ritmikus izom összehúzódás jelent meg a bal könyököm felett. Június folyamán ez megszűnt, de szeptemberben ismét jelentkezett, ill. a jobb karomon is megjelent egy hasonló rángás, amely kb. 1 hét elteltével elmúlt. Felkerestem az illetékes neurológia szakrendelést és ezt követően az alábbi vizsgálatokra került sor: - labor (CK: 260) , - ENG/EMG (vastagrost PNP elektrofiziológiai jelei nincsenek, motoneuron betegségre utaló elektrofiziológiai eltérések nem láthatók, ennek klinikai jelei sincsenek) , - nyaki gerinc MR (enyhe-, közepes kopás) , - hasi uh (negatív) , - mellkas röntgen (negatív) , - tumor kutatás (nem talált malignitást) , - genetikai vizsgálat (SMA nem áll fenn) . Időközben a tünetetek tekintetében annyi változás történt, hogy a bal vállam környékén a karom kinyújtásával egyidőben éles fájdalom és merevség jelentkezik, amely a rendszeres torna hatására enyhül. Ez azonban egyáltalán nem zavar. A panaszaim az izomrángást illetően már nagyon nyugtalanítanak, szorongást okoznak és komoly kihatással vannak a napi életvitelemre, ezért felkerestem a helyi pszichiátriai gondozót, ahol közepes depressziót diagnosztizáltak és Tiapridal valamint Miagen szedését írták elő. Segítségüket előre is köszönöm. Üdv. Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza izomremegés témában

Tisztelt Kérdező!

Bár részletesen kivizsgálták neurológiai szempontból, egy ismételt neurológiai kontroll vizsgálat -mivel panaszai nem múltak el- mindenképpen jó volna. Emellett érdemes lenne egy részletes laborvizsgálatot is kérnie, főleg az ionok lennének fontosak.Esetleg javasolnám Magnézium szedését napi 1-2x 500mg -ot, ha még nem próbálta, hátha mérsékli esetleg az izomremegést, mivel magnézium hiány is gyakran állhat hasonló panaszok hátterében.

Reumatológus szakorvos a fájdalom és az izompanaszok mérséklésében tudna még esetleg segíteni, akár bármilyen kiegészítő kezelés pl fizikoterápia elrendelésével, amennyivel indokoltnak látja vizsgálat után.

Bár nem írta, hogy a Syncumart milyen okból kell szednie, a rendszeres kardiológiai kontroll vizsgálat az ön esetében szintén fontos lehet.

Mielőbbi jobbulást, panaszainak enyhülését kívánom!

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. november 26., 17:23; Megválaszolva: 2021. november 29., 22:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csontritkulás
Gerincfájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt a reggeli ébredés után nagyon merevnek éreztem a nyakam, ezért a fejemet mozgattam jobbra-balra, ami után...
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...
Izületi panasz
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja hallok egy fura hangot törzsfordítás közben. Ez a hang csukott szájnál kevésbé érzékelhető de nyitottnál még...