Csak a váll műtéte a megoldás a problémára ?

Tisztelt Dr. Puskás Réka, Lassan 4-5 éve konstans fáj a vállam, ha körbe körbe forgatom mint tesi órán, elég hangosan kattog. Az volt a gyanúm, hogy "nincs jó helyen" mert ahogy csinálom a karkörzést mintha "bele akadna" valamibe majd azon átfordul és megy tovább, és ez be is igazolódott mert 3 napja voltam váll röntgenen és kiderült, hogy ahol illeszkedik a felkar csont feje nincs meg az az ív (így fejezte ki az orvos és mutatta is a rtg felvételt) mint a másik oldalon ahol csatlakozik a mert pár milliméterrel fentebb helyezkedik el a kar csont. Azt mondta az orvos, hogy akkor szokott ilyen lenni amikor az ínszalagok megvannak feszülve / nem jól helyezkednek el (ebben nem vagyok biztos, hogy pontosan így fogalmazott) és fentebb húzza a kart. Azt javasolta, hogy ha nem szűnik meg akkor a vállsebészetre menjek a problémámmal. (más panasz miatt mentem így nem tudta az orvos, hogy régóta fent áll ez a probléma, és nem is nagyon volt időm kifejteni) A kérdésem az lenne, hogy ezt csak műtéttel lehet korrigálni vagy van rá más módszer is? (Sajnos a házi orvos nem volt túl segítőkész, reumatológiára meg nem tudnak adni időpontot viszont szeretném minél hamarabb orvosolni most már a problémát.) Köszönöm a válaszát előre is Tisztelettel Kacsó Sándor!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza váll röntgen témában

Kedves Kérdező!

Ahogy értem, a röntgen lelet alapján valamilyen belső sérülés, szalagszakadás lehet a vállában. Ez létrejöhetett baleseti úton vagy bármilyen túlterheléstől, rossz válltartástól, számtalan okból. Fiatal korára való tekintettel mindenképpen fogalkoznia kéne vele. A műtét előtt még számos konzervatív kezelési mód is rendelkezésünkre áll, elsősorban gyógytorna jellegű módszerek. Egy váll gyógyításban és vizsgálatban jártas szakember meg tudja mondani, hogy milyen további képalkotó vizsgálattal juthatunk pontos diagnózishoz és annak alapján már célzott kezelést lehet alkalmazni. Ortopédusok, vállsebészek, reumatológusok érthetnek ehhez a problémához és gyógytornász tudja a célzott kezelést beállítani. Próbáljon ilyen szakembert találni első körben. A vállsebészek is általában megpróbálnak először konzervatív kezelést adni az ilyen betegeknek, a sebészeti vizsgálat után nem feltétlen javasolnak műtéti megoldást.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2021. szeptember 26., 09:18; Megválaszolva: 2021. szeptember 28., 17:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Benignus jellegű meszesedés a...
Tisztelt Doktornő, 31 éves ferfi vagyok, 183 cm magas, 87 kg, sportos testalkatú, rendszeresen edzek, nem dohanyzom, alkoholt csak mertekkel iszom....
Térdfájdalom
Kez fajdalom
Milyen sérülésre, betegségre...
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...