Mit tehetnék még?

Kedves Doktornő! Márciusban egy szerencsétlen hátra nyúlás alkalmával éreztem egy furcsa érzést a vállamban, ami akkor még nem fájdalom, de nem is húzódás hanem kellemetlen érzés volt. Két nap múlva kezdett fájni a vállam elülső része. Magam mellett kinyújtott kar felemelésénél szúró-vágó fájdalom van bicepsz és tricepszben. Voltam reumatológusnál, bicepsz ín gyulladást állapított meg. Röntgen felvételen rendben volt minden azt mondták. Az ultrahang eredményt ide írnám... (Az AC rés megtartott. A rotator mandzsetta vastagsága megtartott. Szakadásra utaló UH jel nem látható. A bicepsz_ín lefutása szabályos, minimálisan lazább szerkezetű. A vállízületben illetve környékén kórós képlet, folyadék gyülem nem mutatható ki. Vélemény: tendinopathia, inhúzodás lehet) Reumatológián kaptam szteroid injekciót 2 alkalommal, majd azt mondták nem kell több rendben lesz. De nem lett jó! Mások gyógymasszázst ajánlottak, voltam három alkalommal de az sem hozott javulást, pedig ő is azt mondta jó lesz, nem kell többet már mennem. Ez idő alatt rengeteg féle krémet elhasználtam de szintén nem hozott eredményt. Minden krém diclofenac mentes volt, sajnos arra bőrkiütés állt elő. Eltelt 5 hónap és a fájdalom nem szűnt meg, a karom terhelni nem tudom. Munkám végzése során nincs megerőltetve, tehát pihentetve is van. Rendszeresen szedek JutaVit Kalcium Magnézium-Cink vitamint és Berocca multivitamint. Megpróbálom csatolni a röntgen felvételt. Egy régebbi műtét miatt a hüvelykújamban lévő fém miatt MR vizsgálatot tudtommal nem csinálnak. Tudna-e ajánlani bármit is amit megtehetnék még a javulás érdekében? Köszönettel: Major Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza vállfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A leírás alapján sajnos, nem lehet megmondani hogy pontosan mi a baja. Mivel rossz mozdulat után jelentkezett a panasz, valószínűnek tartom, hogy valamilyen kisebb sérülés keletkezett a vállában (a lágyrészekben) amit nem tudtak kimutatni az UH vizsgálattal. A röntgen nem látja a lágyrészeket.

Sajnos, további orvosi vizsgálatra van szüksége a nem javuló válla miatt. Javaslom, hogy vállak kezelésével foglalkozó ortopédus kollégát keressen fel, mivel a hasonló problémák kezelése részletes és speciális tudást igényel. Előtte további képalkotó vizsgálatokra mennie felesleges.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. augusztus 31., 20:10; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 14:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Rotator köpeny syndroma
Felkarban fájdalom, sportsérülés
Jó napot! Hetente két alkalommal járok edzésekre rendszeresen, röplabdázok. 2 éve kezdtem a sportot de még nem volt olyan sérülésem ami 2...
Váll fajdalom
Kedves Doktornő Heti 3 4 alkalommal járok konditerembe már 3 éve eddig ilyen problémám nem volt hogy ennyire fájt volna a vállam mindig nagyon...
váll fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta fáj a bal vállam, ha mozgatom, olyan érzésem van, mintha kattogna benne valami. Kérem szíveskedjen megnézni a...