Csigolya roppanás ,csont ritkulás

T. doktornő Milyen kezelést tudna ajánlani mellékelve elküldtem a röntgen felvételről készült diagnózist.kapom a csonterositest terrosa nevű injekcióval naponta szúrom magam.Amit a reomatologus irt ki. Sok Medrol hatása a csontritkulás ezért csigolya roppanásom volt most fáj nagyon. Kaptam boszton övét amit most kicserélnek mert nem jó erre a betegségre az ortopéd orvos szerint. Fájdalom csillapító semmit nem ér. A reomatologus azt mondta hogy nem kell az idegsebészet menni mert nem csinálnak vele semmit,majd csak akkor ha már a lábamba is kisugárzik. Sajnos néha érzem hogy a ball lábam nem az igazi bizsereg. Betegség előzmény Raynaud szindróma Érbetegség Non hodgkin limfómám van ami dec.8 óta (utolso kemo) remisszió van nincs olyan jellegű problémám. Sokat 18kg fogytam a kemo kezelések alatt.azóta se tudtam hízni az emésztésem is megváltozott a csigolya roppanás óta. Félek tőle hogy le bénulok vagy később már nem tudnak segíteni. A reomatologus nem akar küldeni gerinc ideg specialistához hogy tudnám van e esély rá hogy javul. Vagy kell e műteni. Az első diagnózis februárba történt. Ez a röntgen már a második felvétel. Mit tegyek mit javasol? Erőltessem hogy nézze meg gerinc idegsebész.? mert SAJNOS fáj sokszor .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza csigolya beroppanás témában

Kedves Kérdező!

A röntgen felvételen nem írják le a friss csigolya összeroppanást, de a korábbi MR leleten leírt beroppanás ettől még jelen lehet és felelős lehet a panaszaiért.

A csigolya összeroppanásokat, ha lehetséges, műtéti úton, "feltöltéssel" szokták kezelni. Ezt gerincsebészeti osztályokon végzik. Véleményem szerint szüksége lenne az ideg vagy gerincsebészeti konzultációra.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2021. május 03., 10:10; Megválaszolva: 2021. május 04., 18:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?