Csípőfájdalom

Tisztelt Doktornő! A következő diagnózist kaptam jobb csípő MRI vizsgálat után. A jobb oldalon a csontos vápa kissé sekély.Cranialisan, a terhelési felszínnek megfelelően mind a femurfejben, mind a vápában apró degeneratív cysták találhatók. A T1 méréseken a femurfejben kis demarkálódott terület is megfigyelhető. A jobb oldalon a labrumon mérsékelt degeneratió mutatkozik. Mindkét oldalon a CD szög meghaladja a 140 fokot, ezek alapján coxa valga figyelhető meg. Jobb oldalon enyhe fokú dysplasia. A jobb oldalon a dysplasia talaján kialakult degeneratio jele itt a fejben kis necrotizált terület is megfigyelhető beroppanás jele nélkül. A bal csípőizületben enyhe synovitis.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza a csípő MR témában

Tisztelt Hölgyem! Szerencsére az ön által leírtak "csak" az MR vizsgálat lelete, és önmagában nem diagnózis. Ez így se nem jó vagy rossz, ezt össze kell hasonlítani a klinikai vizsgálat eredményével, illetve az ön panaszaival, és ennek során fog kialakulni a diagnózis. Bármilyen terápiás teendőről a kezelőorvosa csak ezek összevetése után fog dönteni. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2021. január 02., 21:27; Megválaszolva: 2021. január 02., 22:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma