Helyrehozható?

Üdvözlöm! Térd problémám van. Tünetem: gugolásnál kattog a térdem és többszöri ismétlés után fáj is. Röntgen készült Térd kétirányú Röntgen viszsgálat: Eredmény Mindkét térdízületben a medialis eminentia megnyúlt. Az ízfelszínek épek. Az ízületi rések mediálisan kissé szűkebbek. A patellák enyhén lateralizáltak. Osteochondralis fractura nem mutatkozik. Diagnózis M2390 A térd belso zavara, k.m.n. 10 éve diagnosztizáltak spondylolisthesis a gerincem legalsó csigolyánál. Úgy tudom kacsázó járást okozhat utobbi 3 hónapban gyógytornázok rendszeresen és jobb a gerincem és a járásom is. térdfájásom lehet a csigolyacsúszás következménye? gyogytorna segithet a térdemen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bálint Anita válasza a Térdpanaszok témában

Tisztelt Uram! A térd RTG felvétel nem mutatja ki sajnos a térd ízületében magában történt elváltozásokat, a szalag, meniscus vagy porcsérüléseket. Ehhez Ultrahang vizsgálat illetve MRI vizsgálat végzése szükséges. A térd RTG felvtelén enyhe kopásra jellemző elváltozások mtatkoznak. Természetesen a gerinc alsó szakaszának betegségei okozhatnak térdfájdalmat, de egy meglévő gerincbetegség mg nem zárja ki a térdbetegség fennállását. A végzett gyógytorna feladatok biztosan nem rontanak sem a térd panaszán, sem a gerinc problémáján. Mindenesetre porcpotló kezelést szoktak javasolni, fájdalmak tartós fennállása esetén pedig non-steroid gyulladásgátlók helyi vagy szájon keresztüli alkalmazását. . Mindemellett, ha panaszai továbbra is fennállnak, érdemes ortopédiai szakvizsgálatot kérni. Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. december 10., 13:28; Megválaszolva: 2020. december 10., 14:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye