bizsergés, néha enyhe fájdalom a fej oldalsó/hátsó részén

Tisztelt Doktornő! 26 éves férfi vagyok, és kb. 2 hónapja olyan problémám van, hogy a fülem mögött elindulva a tarkóm felé, néha enyhe bizsergést, néha nagyon enyhe fájdalmat érzek, de talán a fájdalom szó túlzás is. Ezen kívül tünetem még, hogy amikor vízszintesbe fekszem, a bal fülemben susogó hangot hallok pulzálva, ami aztán elmúlik, illetve éjszakánként előfordul, hogy arra ébredek, hogy mindkét kezem el van zsibbadva. Nyaki gerincnél vannak fájdalmaim, ha teljeen hátrahajtom a fejem, derékfájdalmam is van valószínűleg idegbecsípődés miatt, ha rosszul húzom meg, de egyébként járok futni, aktív életet élek, kíváló fizikális állapotban vagyok de ezek a panaszok nem szűnnek. Tisztában vagyok vele, hogy a tartásom elég rossz, sőt talán borzalmas, általában tudatosan figyelek oda rá, hogy kihúzzam magam, de sokszor azon kapom magam ha nem figyelek oda, hogy a nyakam előre felé áll. Hipochonder múlttal rendelkezem, úgyhogy persze agydaganatra gondoltam a kezdetektől.. Csatoltam egy képet amin megmutatom, nagyjából hol szoktam érezni. A kérdés tehát az lenne, hogy mi lehet ez, illetve hogy lát-e esetleg összefüggéseket a panaszaim között? Okozhatja-e a rossz nyaki tartás? Elkezdtem egyébként nyaki és gerinc gyógytornákat végezni, egyelőre csak internetes videók alapján. Előre is nagyon szépen köszönöm a választ, bármiféle tanácsot! Minden jót kívánok. :)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a fejfájás témában

Kedves Kérdező! Ahogy így leírja az összes problémáját, azt hiszem, lehetséges, hogy a nyak és a fej-nyak átmenet tartáshibájától vannak ilyen panaszai. Ezekhez persze előbb-utóbb csatlakoznak képalkotó vizsgálatokkal is láthatóvá tehető elváltozások is. Lehet, hogy ilyen is van már önnek. Véleményem szerint ezeket most ne keresse, mert jó úton jár, gyógytornával javíthatók a panaszai. Tapasztalatom szerint nem mindig használ a nem pontosan előírt gyógytorna, de kezdetnek megteszi. Húzza ki magát, óránként mozgassa át a testét munka közben is. Tegyen a nyakára és a hátára gyulladáscsökkentő krémes pakolást meleg vizes borogatásban naponta egyszer, ez általában segíti a tornát. Segíthet az újabb panaszai csökkentésében a légzőtorna is. Ha rendszeresen végzett tornával nem tudja a panaszait elmúlasztani 2-3 hét alatt, javaslom, hogy forduljon orvoshoz. Ha nincs a háttérben semmi megbetegedés, gyógytornával fog előrejutni. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. december 08., 23:31; Megválaszolva: 2020. december 22., 20:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma