Okozhatja-e az új lúdtalpbetét bütyök kialakulását?

Dr. Holnapy Gergely adjunktus úrnak Tisztelt Adjunktus Úr! Évtizedek óta talpbetétet hordok. Múlt év szeptemberében új , másféle (Dakar tehermentesítő funkcionális ) lúdtalpbetétet vásároltam a helyi ortopéd szakorvos által javasolt helyen (Betét kft.) Másfél hónap múlva a jobb nagy lábujjamon hallux valgus jelent meg. Azóta visszatértem a régi (de már 5 éves Starflex) ) talpbetétemhez . Kérdésem az lenne, hogy vajon az új (más) talpbetét következménye lehet-e a bütyök ilyen gyors kialakulása? Hordjam-e az új betétet, vagy maradjak továbbra is a réginél? Szíves válaszát köszönettel várom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza bütyök deformitás témában

Tisztelt Uram!

Nem valószínű, hogy az új talpbetét okozná a bütyök-deformitás kialakulását.

Az alapbetegsége és a szedett gyógyszerei az ilyen irányú eltéréseket sokkal inkább valószínűsítik. Véletlen összeesés lehet, hogy az új talpbetét hordása után zajlott a bütyök deformitás gyorsabb kifejlődése. Ha hozzászokott az új betéthez, és kényelmes, úgy nem szükséges visszatérnie a régihez.

Üdvözlettel:

Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2020. szeptember 15., 22:41; Megválaszolva: 2020. október 06., 22:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok