Okozhatja-e az új lúdtalpbetét bütyök kialakulását?

Dr. Holnapy Gergely adjunktus úrnak Tisztelt Adjunktus Úr! Évtizedek óta talpbetétet hordok. Múlt év szeptemberében új, másféle (Dakar tehermentesítő funkcionális ) lúdtalpbetétet vásároltam a helyi ortopéd szakorvos által javasolt helyen (Betét kft.) Másfél hónap múlva a jobb nagy lábujjamon hallux valgus jelent meg. Azóta visszatértem a régi (de már 5 éves Starflex)) talpbetétemhez . Kérdésem az lenne, hogy vajon az új (más) talpbetét következménye lehet-e a bütyök ilyen gyors kialakulása? Hordjam-e az új betétet, vagy maradjak továbbra is a réginél? Szíves válaszát köszönettel várom.

Dr. Holnapy Gergely válasza bütyök deformitás témában

Tisztelt Uram! Nem valószínű, hogy az új talpbetét okozná a bütyök-deformitás kialakulását. Az alapbetegsége és a szedett gyógyszerei az ilyen irányú eltéréseket sokkal inkább valószínűsítik. Véletlen összeesés lehet, hogy az új talpbetét hordása után zajlott a bütyök, deformitás gyorsabb kifejlődése. Ha hozzászokott az új betéthez, és kényelmes, úgy nem szükséges visszatérnie a régihez. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. október 06.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...
Rejtélyes csípő fájdalom mozgásnál, és...
Tisztelt Dr. Nő Sokat kerékpározom több 1000 km egy évben. Azonban rejtélyes bal oldali combcsont forgótól-tőből jelentkezett egy erősebb tekerés után. Ez még...
Láb gyengeség térdprotézis műtét után
T. Dr. Nő! Aug. 30-án volt térdprotézis műtétem a bal oldalon, előtte 2020-ban. a jobb oldalon. A műtő orvosom szerint minden rendben van, hiába mondom,...
Kérdés deréktámasztó öv használatáról
Kedves Doktornő! Interneten reklámban találkoztam egy felfújható, deréktámasztó öv tájékoztatójával. (dr. Lumbar) Két éve gerincsérvem volt, kisebb csigolya...