Hirdetés
      • Keresztszalag II

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! A 2020. augusztus végi keresztszalag-szalag szakadásommal és meniscus sérülésemmel kapcsolatban sport oldalról tettem fel kérdést. Maga a sérülés is kézilabdázás közben történt. Jelenleg iskolába sem mehetek. Idén kezdtem (volna) a szakgimnázium második évét. Amennyiben kiskorúként a szüleim beleegyeznek a műtétbe, akkor mikor mehetek legközelebb iskolába? Ha nem lesz műtét, akkor ez a mennyivel kerülhet előrébb vagy hátrább? Mennyiben befolyásolhatja az iskolába járást az, hogy többnyire tömegközlekedéssel (vonattal) és le- valamint felszállás után gyalogosan kell megközelítsem az állomást és az iskolát, mert autója csak apunak van (ő pedig három műszakos munkarendbe dolgozik)? Megjegyzés: Tőlünk az állomás kb. 250-300 méter, míg a sulitól nagyjából 1,5 km. A helyközi buszjárat minket nem érint ugyan, de a másik településen az állomás és az iskola között lehetőségként fennállna. Csak reggel az egyik busz, amivel tovább lehetne menni 10 perccel a vonat menetrend szerinti érkezése előtt van ott, a másik pedig 5 perccel az érkezés után. És az állomáson lépcsőzni kell oda-vissza. Ez rendszerint fennáll az iskolába is. Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sport_egeszseg/164158 (2020.09.12) A mélységesen megtisztelő, megnyugtató segítségét és válaszait előre is köszönöm! Tomi egy iskolába vágyó versenysportoló tini

        Dr. Holnapy Gergely válasza a térd trauma II. témában

        Kedves Tomi! Folytatom a válaszok sorozatát: "Amennyiben kiskorúként a szüleim beleegyeznek a műtétbe, akkor mikor mehetek legközelebb iskolába?" A térd artroszkópiát követően 5-10 nappal. "Ha nem lesz műtét, akkor ez a mennyivel kerülhet előrébb vagy hátrább?" Műtét nélkül sokkal lassabb javulás várható, vélhetően ez akár több hét is lehet, ugyanakkor függ az iskolába járás módjától. "Mennyiben befolyásolhatja az iskolába járást az, hogy többnyire tömegközlekedéssel (vonattal) és le- valamint felszállás után gyalogosan kell megközelítsem az állomást és az iskolát, mert autója csak apunak van (ő pedig három műszakos munkarendbe dolgozik)?" Nagyban befolyásolja. Tömegközlekedési járműre fel-, de legfőképp leszállni nehezebb mint a sík talajon járás, esetleg részleges tehermentesítéssel. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. szeptember 12., 12:06; Megválaszolva: 2020. október 06., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: