Hirdetés
      • Szegycsont körüli fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Egyetemista vagyok sokat ülök és az utóbbi 3-4 évben elég mozgásszegény életmódot is élek. Már több éve érzek fájdalmat a hátam felső részén, illetve a nyakam környékén, de ez általában masszázsra oldódni szokott, továbbá gyakran robog is a lapockám és fáj a keresztcsontom is néha, mikor például sokáig fekszem hason. Kb 3 éve jelentkezett egy olyan fájdalmam is, hogy a szegycsont mellett jobb oldalon van egy nyomásra nagyon érzékeny pont. Mikor megnyomom egy nagyon mély fájdalmat érzek szinte az egész mellkasomban. Azonban nyugalmi állapotban nem érzem ezt a fájdalmat, csak nyomásra jön elő, illetve akkor mikor kicsit görnyedtebbek a vállaim és teljesen elfordítom a törzsem balra, ekkor érzem ezt a késszúrásszerű erős fájdalmat, a szegycsont mellett jobbra, ami egyből enyhül mihelyt változtatok a testhelyzeten. Gyakran előfordul az is mikor sokat ülök a számítógép előtt és utána kihúzom magam, hogy ropog a szegycsontom. Egyre jobban félek ettől a fájdalomtól, tartok tőle nehogy csontrák legyen. Doktornő mit gondol mitől lehet ez a fájdalom, és milyen vizsgálatokra kellene mennem? Továbbá mivel enyhíthetném? Enyhe pánikbetegségben is szenvedek, sokat stresszelek, szorongok. Februárban voltam szív UH-n és EKG-n, ahol nem találtak eltérést, illetve kb 1 hónapja hasi UH-n ami negatív volt. Előre is köszönöm a segítségét!

        Dr. Puskás Réka válasza a szegycsont melletti fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Nem valószínű, hogy csontrákja lenne. Én azt gondolom, hogy a testtartása, mozgáshiánya és a sok ülés okoz önnek oylan túlterhelést, amitől fáj a háta, a nyaka és most már tovább is halad a dolog. a szegycsonthoz a bordák csatlakoznak, melyek másik vége a hátcsigolyákkal van összekapcsolva, tehát előfordulhat, hogy a háti panasza okozza a szegycsont melletti problémát is. Mindazonáltal az évek óta fennálló panaszokat ideje lenni megbeszélni szakemberrel. Háziorvosa meg tudja önt vizsgálni és kiírni a szükséges röntgen vizsgálatokat illetve el tudja küldeni laborba és szakorvoshoz is. Biztos megtalálják, ha van nagyobb gond is, mint a tartáshibák.Azt javaslom, hogy ne egyedül próbáljon vizsgálatokat szervezni és kérni saját magának, hanem kérjen tanácsot orvostól, aki a megfelelő vizsgálatokat javasolhatja önnek. Pánikra semmi ok, ez a panasz nem utal súlyos betegségre. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. szeptember 04., 12:26; Megválaszolva: 2020. szeptember 08., 18:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon