• Izomgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr/Nő, Naponta jelentkezik a bordák alatt a hasamban izomgörcs. Mindkét oldalt. Változó hosszúságú és intenzitánsú a fájdalom. Van amikor csak az segít ha lefekszem a földre és nyújtom az izmokat. Mi lehet az oka ezeknek az izomgörcsöknek és mit javasol ellenük? (Ha magnéziumot akkor milyen adagban?) Köszönöm válaszát, előre is. Andrea

        Dr. Puskás Réka válasza a hasi izomgörcs témában

        Kedves Kérdező! A bordaív alatti hasi izomgörcs általában nem mozgásszervi eredetű, hanem inkább "hasfájás", aminek számtalan, de belszervi oka lehet. Ha mégis tisztán izomgörcs, akkor is inkább előre sugárzó és a gerincből vagy a bordákból jön, tehát nem az izmok maguk okozzák, hanem az izmok valamilyen problémára reagálnak. Konkrét válaszhoz feltétlen részletes megbeszélésre, betegvizsgálatra van szükség. Emiatt igazából nem tudok tanácsot adni. Ha magnéziumra gondolt, hogy az jó lehet, akkor kb 3 hétig szedjen normál adag, kb 350-375 mg magnéziumot naponta. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. augusztus 25., 22:47; Megválaszolva: 2020. augusztus 27., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: