Fract bas metat

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este 07.27.én elestem és fract bas metat V p.d nem mozdult el a csont .Nem fogadtam el a gipszelést könnyített gipszet csizmát írtak fel.Sajnos semmmit nem volt hajlandó mondani a Doktor Úr .A pihentetés és a polcolás van felírva 5nsp után menjek vissza.Nem tudom hogy a csizmát egész nap kell hordani vagy csak amikor felkelek az ágyból esetleg jó a fásli is ? Irt vérhigítót is de én mozgok nem fekszem egész nap kell-e ilyen esetben? Fodrász vagyok nagyon el vagyok keseredve

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza metatarsus törés témában

Üdvözlöm!

A rögzítés természetesen terheletlenül, fekvő helyzetben eltávolítható, de a törés elmozdulását el kell kerülni. A rugalmas pólya "fásli" maximum a trombózis megelőzésében játszik némi mechanikai szerepet a vérhigítóval együtt, de a törés gyógyulásában nem, az a rögzítést nem helyettesíti.

Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2020. július 28., 09:06; Megválaszolva: 2020. augusztus 17., 09:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mik az V. metatarsus haránttörés...
Érdeklődnék egy lábtörésről! Sajnos 2012.09.07-én tornázás közben elestem és a járda szegélyébe verődött a jobb lábfejem, ami rögtön...
Izomrángás
Boka MR lelet
Kronikus derekfajdalom
Állandó a hátamban, nyakamban...
Üdvözlöm a nevem Gombos Enikő. 1968-ban születtem, 53 éves nő vagyok, egy nagylány édesanyja. 165 cm magas és 63 kiló vagyok. Igyekszem tartani az...