Hirdetés
      • Nagylábujj törése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő Június elején a nagylábujjam megsérült. A traumatológián a röntgenvizsgálat megerősítette hogy a nagylábujjam körömpercén egy jól álló harántörés látható. Terápiaként az I.-es lábujj és a II-es lábujjhoz való rögzitését ragtapasszal, 4 hét kíméletet, szárazon jegelést, és Flector/Fekete nadálytő krém alkalmazását írták elő. Emellett kemény talpú cipő viselését, sarkon járást írtak elő valamint hogy a lábamat pócoljam fel és ne lógassam. Ezeket betartottam és 4 hét múlva a kontroll vizsgálaton a két lábujj összekötését megszüntették a kötést fizikálisan kötöttnek a körömlemezt stabilnak nyilvánították, elszíneződés nem volt észlelhető. 2 hét további kímélését és kényelmes cipő hordását írták elő. A kontrollvizsgálaton újabb röntgenfelvétel nem készült. A két hét már letelt, de a nagylábujjam csak a tövénél hajlik az utolsó ujjpercnél nem tudom behajlítani csak egy nagyon kicsit. Ha kézzel hajlítom akkor sem mozog jobban, az izületnél fájdalmat érzek a és köröm résznél pedig egy nyomó érzés jelentkezik. Ez az helyzet elmúlt 1 hétben nem változott. A lábujjam a másik egészséges lábujjamhoz képest még meg van dagava, reggel is. Kérdésem az lenne ennyi idő után (több mint 2 hete volt a kontroll és több mint 6 hete a törés) már képes kellene legyen behajlitani a lábujjamat az utolsó percénél is és keressek fel egy szakorvost vagy ez idővel még javulhat és érdemes még türelemmel lennem? Köszönöm válaszát.

        Dr. Puskás Réka válasza a lábujj törés gyógyulása témában

        Kedves Kérdező! Az, hogy nem tudja behajlítani az ujját, önmagában még normális. Az enyhe fájdalom és nyomásérzés is lehet normális. A duzzadás és mozgásbeszűkülés miatt szerintem célszerű lenne a kontroll röntgent elvégezni, hogy lássák, hogy tényleg meggyógyult-e a törés. Emiatt azt javaslom, hogy keresse fel a traumatológiát ismét. Ha a törés egyébként gyógyult, akkor kézzel segítgesse óvatosan a hajlítást, és fokozatosan mozgassa be az ízületet. Lassan fog menni, de valószínűleg sikerül majd. Pár hónapig is eltarthat amíg teljesen meggyógyul. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. július 17., 13:26; Megválaszolva: 2020. július 28., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: