• Nagylábujj törése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, 6 héttel ezelött eltört a nagylábujjam utolsó perce, a köröm alatti rész. Mozgatásra akkor jelentkezett fájdalom ha az utolsó ujjpercet akartam mozgatni. Traumatológian a röntgenfelvétel megerősítette hogy a körömpercen jól látható harántörtés volt. Kezelésként szárazon jegelést,a mellette lévő lábujjal való összekötést és Flector/Fekete nadálytő krémmel való kenést és kimélést írták elő. Sarkon járást és merev talpú cipő viselését irták elő. 4 hétig pihentem és a leírtakat betartottam az ujjak összekötést naponta cseréltem és a 4 hétig fenntartottam, fájdalomcsillapítót időnként szedtem. 4 héttel későbbi vizsgálaton után a törést fizikálisan kötöttnek nyilvánították, a két ujj összekötését megszüntették és 2 hét további kiméletet valamint kényelmes lábbeli viselését irták elő. A fájdalom elmúlt de sajnos a lábujjamat az utolsó ujjpercnél egyáltalán nem tudom behajlítani. A lábujjam a tövénél hajlik de a körömpercnél már egyáltalán nem tudom behajlítani akárhogy is próbálkozom az egyenesnél lejjebb nem tudom hajlitani. Próbáltam kézzel mozgatni és úgy nagyon picit megy, de alig, közel sem annyit mint az egészséges lábujjam. A határig mozgatva a végén erősen feszül és körömtájékon nyomást érzek. Kérdésem az lenne hogy ez állapot várható, hogy idővel javulni fog? Vagy haladéktalanul mutassam meg orvosnak mert rendellenes és kezelésre szorul ? Köszönöm válaszát.

        Dr. Puskás Réka válasza a lábujj törés utáni kezelés témában

        Kedves Kérdező! Eddig jól csinálta ön is és az orvosai is a kezelést. Természetes, hogy ilyen hosszú rögzítés után nem akar mozogni egy ízület. Most a rehabilitáció következik, amit úgy végzünk, hogy óvatosan erőltetjük a mozgást. Kézzel segítse a nem mozgó ízületet és óvatosan masszírozza, mozgassa a bőrt a lábujjon és az egész lábháton. Ha visszatér az orvoshoz, ő írhat ki önnek gyógytornát vagy fizikoterápiát, ahol segítenek a kezelésben. de lehet, hogy egyedül vagy önállóan felkeresett gyógytornász segítségével is fog haladni. Váltófürdők is segíthetnek. Pár hétig kell még kezelgetni a lábát, szép fokozatosan engedni fog. Javaslom, hogy törődjön vele, mert fontos, hogy az öregujj jól mozogjon. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. július 14., 17:08; Megválaszolva: 2020. július 20., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.