Hirdetés
      • térdbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő ! Kb egy hónapja hirtelen megfájdult a térdem. Nem az a szokásos fájdalom, hanem egy ponton erős szúrás lüktetés,majd már nagyonbb részen is erős fájdalom, szúrás. Mindentől független, de éjszaka is.Azt hittem, hogy esetleg szalag szakadt el (a térd belső felénél fájt) vagy megint folyadék lett benne (már volt, tűvel leszivatták) Mivel túlsúlyos vagyok és próbáltam kicsit edzeni azért gondoltam ezekre és elmentem egy magán ultrahangra. Az lenne a kérdésem, hogy az ultrahang alapján ezeket az elváltozásokat lehet-e kezelni, vagy mindenképp műteni kellene. Már pár éve ajánlották. Ultrahang . Gonarthrosis - A Meniscus degeneráció mellett a medialis meniscus hátsó szarvának laesiója - Quadriceps enthesopatia - megnyúlt oldalszalagok Egyéb ...: a recessus suprapatellarisban minimális folyadék- a peremsarkokon kifejezett tractiós felrakódások, a rések beszűkültek, főleg medialisan. A meniscus ventralis szarva erősen előboltosul és rés szintjéből, inhomogén szerkezetű a hátsó szarv kifeljezetten lelapult állományában belül faágszerű echomentes sáv figyelhető meg. Vidéken lakok és a reumára még beutalót sem kaptam, mivel nagyon hosszú a várakozás. (főleg a vírus miatti lemaradások) A háziorvosomtól kaptam Anolgesin forte-t. Valamennyire enyhített, már elviselhetőbb, de azon az egy ponton megmaradt a szúrás". Nem tudom meddig szedhetem a gyógyszert, mert a labor eredményem : kreatinin 97 (40-88) GFR-EPI 53 (-90) Szeretném megkérdezni, hogy a lelet alapján hova kellene fordulnom ? sebészet ? reuma ? Nem szeretnék egész lerobbanni, mivel még dolgozom, de azt is szeretném elkerülni, hogy térdprotézis műtétem legyen.. Igyekszem sokat menni, mozogni,kirándulni, túrázni- de sajnos lassan egy éve ezt nem tettem ( ősz óta minden betegség elkapott) Előre is köszönöm a segítségét és a válaszát

        Dr. Puskás Réka válasza a térd belső sérülései témában

        Kedves Kérdező! Sajnos tényleg vannak elváltozások a térdében, amik panaszokat okoznak önnek. Azt javaslom, hogy próbáljon ortopédián jelentkezni a panaszokkal, vagy pedig a reumatológián, ahol könnyebb az ön lakóhelyén. A gyógyszert lehetőleg csökkentse, és fogyasszon bőven folyadékot. Ha nem lehet csökkenteni, akkor ha még pár hétig szedi, nem lesz belőle baj. Az biztos, hogy kell majd gyógytornáznia, és már most kereshet gyógytornászt, aki segíthet beállítani, hogy miképpen tornázzon, az is segít majd valamennyit már most. Ha lúdtalpas, kezdjen betétet viselni és szedjen szájon át szedhető porcvédő gyógyszereket. A térdfájdalmat az éjjelente alkalmazott gyulladáscsökkentő pakolások is enyhítik lassacskán. A leírt belső sérülések egyébként a porckopás részei és lassan azért gyógyulnak. Ha tornával és gyulladáscsökkentőkkel javul és járásképes lesz, egyelőre nem kell majd műteni. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. július 06., 10:30; Megválaszolva: 2020. július 13., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: