• Bokatörés gyógyulási ideje

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem! Párom (F/32) 2020.06.06-án motorbalesetet szenvedett, eltörött a bokája két helyen (tibia hátsó pereme letörött, fibulán supramalleolaris ferde törés). Először plantar + U gipszsínbe rögzítették a lábát, majd a duzzanat megszűnte után körkörös alsó végtagi gipszet kapott. Mivel sikeresen rögzítették a gipsszel (amit a röntgen alátámasztott), így nem volt szükség műtétre. Az U gipszben 2020.06.06-14. között volt, a körkörös gipszet június 14-én helyezték fel, és július 21-re hívtak minket vissza járógipsz felhelyezésre és boka röntgenre. Sajnos a továbbiakról semmilyen információt nem kaptunk, azzal sem vagyunk tisztában, hogy mennyi ideig lesz rajta a járógipsz. A nyaralásunkat el kell halasztanunk (eredetileg július végén mentünk volna), de nem tudjuk, hogy szeptember eleje, közepe (esetleg vége) mennyire reális célkitűzés. Görögországba mennénk nyaralni kocsival (én tudok vezetni, neki nem szükséges), nem tervezünk nagy túrákat, strandolnánk, illetve sétálgatnánk (várost néznénk, de persze ez rugalmas lenne, annyit mennénk, amennyit bír). Mit gondol, ilyen előzményekkel milyen időpont lehet reális a nyaralásra? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a bokatörés gyógyulása témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a törésgyógyulástól függ majd, hogy mennyi ideig lesz fönt a járógipsz, ezt így előre nem lehet megmondani. Néhány hétnél tovább bizonyára nem kell majd gipszelni. Ha augusztus közepén leveszik a gipszet, egy hónap aktív rehabilitáció után bizonyára már tudja élvezni a párja a görögországi nyaralást. Szeptember közepe utánra szerintem már foglalhatnak nyaralásra időpontot. De úgy készüljenek, hogy még fájni fog a lába és nem lesz nagyon terhelhető sem. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ez a becslés a normál törésgyógyulásra vonatkozik és az esetleges komplikációkat nem lehet megjósolni előre. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. június 25., 13:32; Megválaszolva: 2020. július 03., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.