Bokatörés gyógyulási ideje

Tisztelt Hölgyem! Párom (F/32) 2020.06.06-án motorbalesetet szenvedett, eltörött a bokája két helyen (tibia hátsó pereme letörött, fibulán supramalleolaris ferde törés) . Először plantar + U gipszsínbe rögzítették a lábát, majd a duzzanat megszűnte után körkörös alsó végtagi gipszet kapott. Mivel sikeresen rögzítették a gipsszel (amit a röntgen alátámasztott) , így nem volt szükség műtétre. Az U gipszben 2020.06.06-14. között volt, a körkörös gipszet június 14-én helyezték fel, és július 21-re hívtak minket vissza járógipsz felhelyezésre és boka röntgenre. Sajnos a továbbiakról semmilyen információt nem kaptunk, azzal sem vagyunk tisztában, hogy mennyi ideig lesz rajta a járógipsz. A nyaralásunkat el kell halasztanunk (eredetileg július végén mentünk volna) , de nem tudjuk, hogy szeptember eleje, közepe (esetleg vége) mennyire reális célkitűzés. Görögországba mennénk nyaralni kocsival (én tudok vezetni, neki nem szükséges) , nem tervezünk nagy túrákat, strandolnánk, illetve sétálgatnánk (várost néznénk, de persze ez rugalmas lenne, annyit mennénk, amennyit bír) . Mit gondol, ilyen előzményekkel milyen időpont lehet reális a nyaralásra? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza bokatörés gyógyulása témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos a törésgyógyulástól függ majd, hogy mennyi ideig lesz fönt a járógipsz, ezt így előre nem lehet megmondani. Néhány hétnél tovább bizonyára nem kell majd gipszelni. Ha augusztus közepén leveszik a gipszet, egy hónap aktív rehabilitáció után bizonyára már tudja élvezni a párja a görögországi nyaralást. Szeptember közepe utánra szerintem már foglalhatnak nyaralásra időpontot. De úgy készüljenek, hogy még fájni fog a lába és nem lesz nagyon terhelhető sem.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy ez a becslés a normál törésgyógyulásra vonatkozik és az esetleges komplikációkat nem lehet megjósolni előre.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. június 25., 13:32; Megválaszolva: 2020. július 03., 08:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom