Mr vizsgálati eredmény

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egyszer írtam ide a lábammal kapcsolatban. 2019 őszén végeztek a jobb bokámnál ASC-t, shaverrel kitakarították, vastag heges területeket oldották. Illetve boka ízületben synovitis volt, ott debridement történt. Ennek ellenére sem lett jobb a lábam, sőt, dagadtabb lett mint előtte volt és sokszor nyirkos és lilás-pirosasan elszíneződik a belső boka területe. Műtét előtt és azt követően is kaptam bele Kenalog injekciót, 6db-ot összesen. Az sem hozott semmi javulást. Voltam vissza kontrollra már többször is, mert futni sem tudok normálisan, mivel a fájdalom bele áll hirtelen és így a futballozást is hanyagolom kell. De se egy röntgent, sem pedig kontroll Mr felvételt nem írt ki a műtő orvosom. Szerinte ennyit lehetett ebből kihozni és így maradt, nem tudja mi lehet a gond. A kialakult járvány helyzet miatt most tudtam csak másik helyen Mr vizsgálatot elvégeztetni. Viszont az eredmény kiértékeltetésére sajnos még várnom kellene több mint 2 hete. Leírom Önnek a leleten szereplőket, lenne szíves az eredménnyel kapcsolatban írni nekem, hogy mit jelentenek és mi lenne rá a megoldás? Feltéve, ha van rá!? Lelet: A bokaizületi rés megtartott, kóros folyadékgyülem nem látható. A thalus ízfelszíne alatt lateralisan a hátsó harmadban kB. 3mm-es és egy apróbb cysztikus laesio látható. A tibia ízfelszínének közelében dorsalisan látszik egy apró hasonló laesio. Egyébként a csontok szabályos szerkezetűek. A külbokaszalagok környezetében keskeny folyadéksáv megfigyelhető, de a folytonosság megtartottnak látszik. A boka körüli lágyrészek eltérést nem mutatnak. Vélemény: A látott csontlaesiok degeneratív jellegűek lehetnek, necrosisra vagy gyulladásra nem jellegzetesek. Enyhe folyadékgyülem a leirt localizatioban. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza boka arthroscopia témában

Tisztelt Uram!

A kérésének megfelelően értelmezem a leletet. Tekintve hogy leírás szerint a többi rész negatív, így csak a kóros részt emelem ki:

"A thalus ízfelszíne alatt lateralisan a hátsó harmadban kB. 3mm-es és egy apróbb cysztikus laesio látható. A tibia ízfelszínének közelében dorsalisan látszik egy apró hasonló laesio."

Ez annyit jelent, hogy az ugrócsont és a sípcsont által alkotott ízületben, mindkét ízfelszínen található egy felritkult terület a csontállományban. Ennek eredete ismeretlen, akár lehet porcleválás miatt is, -sérüléssel összefüggésben is vagy anélkül. Ez okozza vélhetően a folyadékgyülemet az ízületben.

Mivel steroid tartalmú injekciót sokat kapott, eredménye viszont csekély, ebből többet nem javasolok. Ha az ízület többi része ép, úgy szóba jön itt az esetleges porchiány pótlása, ez azonban a képalkotók függvényében ítélhető csak meg.

Üdvözlettel:

Holnapy Gergely Dr.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. május 23., 12:59; Megválaszolva: 2020. június 03., 23:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Másfél hete egy szék megemelésekor fájdalom nyilallt a derekamba/hátam alsó részébe. Napközben elviselhető volt a fájdalom, éjszaka sokkal...
Reumatikus panaszok
Kedves Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Mellkas táji panaszokkal ami kb 5-6 éve fent áll van, hogy csak időszakos. Mozgásra jelentkezik...
Fájdalom érzet a lapockánál és...
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a lapockám és környékén először elkezdtem érezni bizsergést ami később átment...
MR vizsgálat
Üdvözlöm! Az MR eredményemet szeretném ha kielemezné a doktornő, és a lehetséges gyógymodokat elmondaná. E- mailben tudnám küldeni, mert itt...
Mri lelet elemzése
Kedves Doktornő! Legyenszíves a leletem elemzését és tanácsot adni a teendőkről. Köszönettel Mag Tiborné