• Deréktályi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Egedül élő 86 éves Édesanyám két héttel ezelőtt kerti munka közben hanyatt esett. A bal csípő tályékát ütötte meg, alig tudott felállni. Ezután három napig még úgy ahogy, sok pihenéssel talpon tudott lenni, nem szólt senkinek az esetről, orvost nem hívott. Május 3-án Anyák napján bevittem a SBO-ra, mert akkor már fel sem bírt egymaga állni. Ott meg röntgenezték és haza adták azzal, hogy egyszerű zúzódása van, mert csonttörés, repedés nem látszik a felvételeken. Kezelésként kíméletet, jegelést, fájdalom csillapítást javasoltak. Három nap múlva tovább romlott az állapota, ekkor már egyáltalán nem tudott lábra állni úgyhogy mentőt hívtunk. Ismét a sürgősségire vitték, ismét röntgen ami megint negatív és másnap haza küldték, a diagnózis változatlan. Jelenleg ott tart a dolog, hogy fel sem tud ülni az ágyban, mert minden mozdulat fájdalmas. Lábait fel tudja húzni, de oldalra fordulni nem tud. Kérdésem az lenne Önhöz, lehetséges hogy egy zúzódás ilyen súlyos tüneteket produkáljon, ennyi idővel az eset után? Valamint nem lehetséges, hogy mégiscsak valamilyen csonttörés áll a háttérben? Esetleg neuropátiás a fájdalma? A fájdalmai föleg a bal lábában és deréktájon jelentkeznek, de már átsugárzik a jobb lábába is és arra sem tud rá állni. Nagyon várom válaszát! Tisztelettel: István

        Dr. Holnapy Gergely válasza a tompa csípő-, és gerinctrauma témában

        Tisztelt Uram! Sajnos vannak olyan törések, amelyek az első röntgen-felvételeken nem észlelhetők. Ha a csípő röntgent megismételték néhány nap elteltével, és az ismét negatív, akkor fel kell hogy merüljön az, hogy úgynevezett kompressziós csigolyatörése is lehet az édesanyjának, amely kimutatásához két irányú gerinc-röntgen szükséges. Ennek a valószínűségét támasztják alá az Ön által leírt tünetek is, és a sérülés mechanizmusa is. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. május 13., 10:42; Megválaszolva: 2020. május 18., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.