Hirdetés
      • Helytelen ujjtartás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A csatolt kép szerinti helyzetben tartottam a mutatóujjamat körülbelül 1 hónapig (napi kb. 2 órát játszva egy számítógépes játékkal, és közben nem figyeltem a helytelen "ujjtartásra"), aminek a következtében a bal mutatóujjam végét, a disztális ujjpercet (direkt megnéztem, hogy így hívják), sokkal könnyebben tudom behajlítani, mint a jobb kezemen, a helytelen tartás miatt, illetve gépelés közben az említett helytelen tartás miatt néha "beesik" a képen is látható helyzetbe a mutatóujjam vége, ami közben néha fáj is, az lenne a kérdésem, hogy (azon kívül, hogy többet nem tartom ilyen helyzetben, mint a játék közben) mi lenne a megoldás a "beesésre", a túl könnyű hajlíthatóságra, és a fájdalomra? Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Puskás Réka válasza a ujj fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A jelenséget az ujjperc nyújtó izmainak elégtelen működése okozza valószínűleg. A kép alapján úgy látom, hogy a középső ujjperce van hajlított helyzetben és a disztális nyújtottban. Ez a mennyiségű terhelés, amit ír, nem hiszem, hogy elég lenne komolyabb sérülés kialakulásához ebben a fiatal életkorban, de sok minden előfordul a világon. Néhány napig próbálkozhat egyedül erősíteni a nyújtást, a másik kezével segítse egyenes pozícióba az ujját és próbálja ott tartani erővel, szem ellenőrzése mellett, nagyon sokszor keveset egy napon. Ha jól megy, kis ellenállást is adhat a másik kezével. Kenje be gyulladáscsökkentő krémmel ahol fáj és éjjelre legalább sinezze nyújtott pozícióban. Ha nem ér el javulást 4-5 nap alatt, keressen kézsebészt és mutassa meg. Ha nem táplálkozik rendesen, próbálkozhat B vitamin komplex szedésével is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. május 04., 22:55; Megválaszolva: 2020. május 05., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: