Hirdetés
      • Scoliosis műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Holnapy Gergely! 2009-ben scoliosis miatt korrekciós spondylodesist végeztek rajtam Th.VIII-L IV.között. A műtét jól sikerült, panaszom azóta sincs. 2éve császárral szültem,mivel az ortopéd orvosom akkor azt javasolta, mivel szerinte a "spinalis érzéstelenítés nehézségekbe ütközik".Altatásban lett volna a császár, de végül be tudták adni az érzéstelenítő injekciót a gerincembe,így sima császárral szültem. Most ismét terhes vagyok, 3het múlva lenne a szülés. A nőgyógyászom a császár miatt, illetve az előző ortopédiai javaslatra tekintettel ismét császárt javasolt végig. A virushelyzet miatt új nőgyógyászhoz kerultem, aki szerint sem az első császár, sem a gerinc műtétem nem indokolja az újabb császárt, ragaszkodik a hüvelyi szüléshez. Teljesen össze vagyok zavarodva. Ön szerint nem lenne veszélyes egy hüvelyi szülés a gerincemre való tekintettel? Köszönöm a válaszát

        Dr. Holnapy Gergely válasza a scoliosis témában

        Tisztelt Hölgyem! A rögzített gerincszakasz ennyi idővel a műtétet követően már teljesen merev, abban változás a szülés alatt nem valószínűsíthető. Az időpontokat nézve, feltételezem, hogy válaszom készítésekor a kérdés már idejétmúlt, és szerencsésen lezajlott a szülés, és a gyermek és Ön is jó egészségnek örvend. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. május 02., 20:05; Megválaszolva: 2020. május 18., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: