Hirdetés
      • Hüvelykujj körüli fajdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Karácsony előtt ráestem a kezemre, a hüvelykujjamra amely kicsit hátrébb feszült. Utána tudtam mozgatni bár érzékeny volt, nem lilult be, nagyon picit beduzzadt a hüvelyk és mutató ujjam közötti rész illetve akkor a fájdalom felment a vállamig. Egyből jégzseléztem illetve felpolcoltam majd napokig befasliztam. Jobb lett úgy 2 hét után.. majd január közepe/vége fele megint el kezdett fájdogálni az a rész ekkor merevítőbe tettem ismét és kinezio tapet tetettem rá. Ez sokat segített.. Szinte nem is fajt,rendesen tudtam használni(pl. A 2 éves unokahúgommat panasz nélkül fel tudtam venni) 2 alkalommal mentem tetetni mert azon a részen hamar lejött (kézmosás fürdés miatt) ,majd a múlt héten (nagyjából olyan február 23-a óta fokozatosan megint elkezdett fajni megint megdagadt picit, bizinyos mozdulatok kellemetlenek, fájnak (ilyen hogy ha kupakot vagy valamit le kell csavarni, vagy nagyobb erőt kell kifejteni hétköznapi dolognál) ha behajlított érzem, hogy kicsit feszül illetve a hüvelykujj-csukló találkozásánál (azt hiszem a nyeregizület van ott) fáj túlnyomó részt. Van, hogy néha belesajdul a többi ujjam is illetve az alkarom ami korábban nem volt tapasztalható. Ez a kezem, azaz a jobb eddig is ilyen fájós volt, illetve míg tanultam a festés/rajzolás végett sokszor volt enyhébb "kezdetleges" inhüvelygyulladásom. Kérdésem, hogy ez valami ficam vagy szalag húzódás lehet az elesésből kifolyólag vagy inhüvelygyulladás ami a "súlyosabb" amin esetleg gipszrögzítés segítene leginkább?

        Dr. Holnapy Gergely válasza a nyeregízületi trauma témában

        Tisztelt Hölgyem! Panaszainak hátterében a nyeregízületi tok-, vagy az ízületet áthidaló inak sérülése áll. Ínhüvely-gyulladás nem valószínűsíthető a sérülés mechanizmusa alapján. Amennyiben ilyen távon panasza van, úgy javasolt kézsebész szakorvoshoz fordulni, a pontos diagnózis felállítása-, és esetleges műtéti ellátás szükségességének megítélése érdekében. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. március 07., 20:47; Megválaszolva: 2020. március 13., 00:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egyszer írtam ide a lábammal kapcsolatban. 2019 őszén végeztek a jobb bokámnál ASC-t, shaverrel kitakarították, vastag heges területeket oldották. Illetve boka ízületben synovitis volt, ott debridement...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció