Hirdetés
      • Miért fáj a bal csípőizületem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő ! Azt szeretném kérdezni hogy a leletek alapján indokolt e az izületi fájdalom a bal csípőben, és milyen állapotban vannak a csípő izületeim.A felső lelet 18 éves , csak azért küldöm ,ha akkor nem volt coxa vara , most hogy lehet, meggörbült a csontom? és úgy tudom 120-130 foknak kell lenni, és szerintem az enyém ennyi.A leleteket és a röntgent csatolom. Nagyon köszönöm a segítségét.Csak egy képet enged, úgyhogy a leleteket be másolom. 18 évvel ezelőtti : Jobboldalon a csípőizületi rés a felső harmadban kissé beszűkült az acetabulum felső pereme mellett több apró különálló mészárnyék látható. Baloldalon a csípőizületi rés megtartott. Az acetabulum felső harmada mellett lateralisan kisbabnyi lágyrészmeszesedés van. A mostani lelet :Mindkét oldalon coxa vara , bal oldalon az acatabulum ill. a caput között egy 6mm-es külön álló meszes árnyék van , egyébként csípőizületi rések , femurfejek megtartottak. A régit ,csak az összehasonlítás végett küldöm. Köszönöm a választ.

        Dr. Puskás Réka válasza a csípő kopás témában

        Kedves Kérdező! A röntgen alapján a csípői kornak megfelelő állapotban vannak, tehát nem túlságosan kopottak, de azért látszik csípőízületi kopás. Ilyen esetben is lehet gyulladt a csípőízület ami fájdalmas illetve lehetséges, hogy a környező lágyrészek okozzák a fájdalmat. Erre utal a bal csípő melletti különálló mészárnyék is, ami többféle okból is keletkezhetett, és gyakran fájdalmas állapotokhoz csatlakozó lelet. Tehát igen, a képek alapján indokolt lehet a csípőfájdalma. A kép alapján inkább a térdek bedőlése lehet jellemző önre, a csípőcsontjai nincsenek meggörbülve. Remélem, segített a válaszom!Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. március 07., 11:33; Megválaszolva: 2020. március 16., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: