Hirdetés
      • Részleges szalagszakadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Még január 3-án elestem biciklivel. Sajkacsonttörésre gyanakodtak, de 2 röntgen után ezt kizárták, majd MR-re kültek szalagsérülés gyanújával, mert a mai napig kicsit sem múlik a fájdalom. Ma kaptam meg az eredményeket, az orvosomnak kedden viszem el, addig is érdeklődnék, hogy mit jelenenek a következők, amiket írtak: A distalis radio-ulnaris ízületben folyadékgyülem található. Az os scaphoideum distalis felében apró, cysticus jellegű laesio látható, körülötte kismértékű oedemával. Az os scaphoideum környezetében a lágyrészben is kismértékű oedema muatkozik. A scapho-lunaris szalag részleges sérülésre utaló jelintenzitás eltérés

        Dr. Holnapy Gergely válasza a sajkacsont sérülés témában

        Tisztelt Hölgyem! Az MR vizsgálat leírása alapján egyértelmű a tompa csuklósérülés jelenléte, amely a kisízületekben folyadékszaporulattal jár, ugyanakkor -bár ez elsődlegesen nem MR diagnózis- felmerül ezek alapján a sajkacsont törésének lehetősége. Ez valóban hagyományos Röntgen felvételen gyakran nem látható, biztosabb diagnózis CT-vel adható. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. február 22., 00:59; Megválaszolva: 2020. március 01., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: