• Csipo uh eredmenye 2 honapos babanal

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur, ezuton szeretnem segitseget kerni: 2 honapos babam csiposzures eredmenye az alabbi lett: a csontos vapa fejlettsege kielegito, a csontos vapasarok mindket oldalon lekerekitett. A porcos vapateto alapja kiszelesedett, a fejen atnyulo. A labrum jol pozicionalt.A combfejek centrikusan helyezkednek el a csontmag hianyzik. Alfa- szog 50-60 fok kozott.vegtagokon a periarticularis lagyreszeket erinto koros elterest nem lattunk.velemeny: mindket oldalon fiziologiasan eretlen csipo sonogram a kornak megfelelo ( grag- sz.II.a+) A kerdesem: ez mennyire sulyos? Ortopedus terpeszpelenkat es tornat javasolt. A csipotornat napi hanyszor mennyi ideig kell vegezni? A gyermek a lelet alapjan csipoficamos? Koszonom valaszat: Bea

        Dr. Holnapy Gergely válasza a csípő ultrahang témában

        Tisztelt Hölgyem! Aggodalomra semmi oka. A leírás szerint a gyermeknél csípőficam lehetősége nem merül fel. Gyakorlatilag -ez szerepel a leírásban is- az UH kép az adott életkornak (2 hó) megfelelő kép. Az, hogy érdemes-e terpeszpelenkát viselnie a gyermeknek, az az ortopédiai fizikális vizsgálat függvénye, ebből az UH leírásból ez nem derül ki. Javasolható még ilyankor a gyermek hason fektetése, mert jellemzően akkor hajlított-távolított pozícióba kerülnek a csípők ("béka" pozícióban alszik a gyermek), és ez biztosítja az ideális fejlődést illetve érést a csípőízületeknek. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. február 05., 14:54; Megválaszolva: 2020. február 13., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.