• Bechterew?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!Évek óta fáj a derekam,főleg a keresztcsontom.fizikai munkát végzek,és sajnos már a reggeli óráktól elég komoly fájdalmaim vannak,már szinte nincs olyan nap ami fájdalom nélkül telne el.ha megpihenek kicsit,utána még fájdalmasabb.Annyi gyógyszert szedtem a gyomrom már nem bírja.Voltam ct vizsgálaton,a leletL.IV csigolyakb 3 mm ventrál felé helyezett.A zárólemezek kissé sclrerotikusabbak,a facet izületekben előrehaladott arthrosisjelei láthatók,bal oldali dominanciával.Mindkét sacroiliacalis izületben súlyos fokú arthrotikus elváltozások ábrázolódtak.L III-IVkorong magasságában mérsékelten csökkent,dorsal felészélesen előboltosulcompressiot nem okoz.A sacroiliacalis arthrosis miatt betekintő sacrum felvétel is készült,melynek lelete:mindkét oldali SI rés beszűkültfőleg jobb oldali túlsúllyal.Mindkét oldalon vékony légságzárvány látszikaz izületi felszínek alatt reaktív sclerosis is megfigyelhető.A látott rad kép alapján sacroileitis véleményezhető.Labor:crp8,9,HLA-b27 negativ.Mivel a HlA-b 27 negatív azt mondták nincs Bechterew kórom.Ezt ott mondták ahol a vérvizsgálatot kérték,ott ennyivel le is zárták,viszont az oda utaló orvoshoz febr közepére kaptam időpontot.Addig marad a rettenetes fájdalom,viszont bízom benne öntől kaphatok felvilágosítást a bajomra,vagy,hogy hova menjek még esetleg.

        Dr. Bálint Anita válasza a Bechterew? témában

        Kedves Hölgyem! WSacroileitist nem csak a Betherew-kór okozhat, hanem egyéb autoimmun betegségek esetén is kialakulhat. Emellett fertőzéses eredetű is lehet, illetve már lezajlott fertőzéseket követően is kialakulhat. Tehát önmagában a sacroileitis diagnózisa még nem jelenti, hogy M. Bechterew állna fent. Ilyenkor utánna kell járni, hogy a gyulladást mi okozza, és ennek megfelelően kell kezelni. A leletekkel egyenlőre menjen vissza háziorvosáhzoz, gyógyszereket rendelni a háziorvos is tud. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. január 08., 21:59; Megválaszolva: 2020. január 12., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.