Hirdetés
      • lipóma-kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr, 2018 februárban derékfájdalom miatt lumbális MR vizsgálatot végeztek nálam, csak enyhe eltéréseket találtak, viszont "mellékesen" az alábbi szerepelt a leleten: "jobb oldalon az SI ízületi rés cranialis fele mentén egy kb 20mm-es valószínűleg zsíros körülírt képlet (lypoma) észlehető". Mivel az orvos szerint ez jóindulatú, és semmit nem is éreztem belőle, nem foglalkoztam vele.Mostanában viszont jobb oldalon elöl, ágyék-és alhas-tájon a combtőhöz közel furcsákat érzek, mintha nyomna valami, és a terület enyhén duzzadtabb lenne a bal oldalhoz képest. Az lenne a kérdésem,okozhatja-e ezt a lipóma, illetve hogy hol van egyáltalán, mert a leletnek ezt a részét nem értem. Kicsit utánanéztem, és azt olvastam hogy lipóma általában a bőr alatt van közvetlenül, nem beljebb. Ha esélyes hogy ez a baj, milyen orvoshoz forduljak, talán sebészhez, vagy ortopédorvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a SI ízület témában

        Kedves Kérdező! A zsíros körülírt képlet, amit leírtak az MR-en, nem a combtőnél van, tehát ha ott duzzanatot észlel, azt nem az okozza. Az, hogy lipoma-e vagy nem, azt sem lehet eldönteni sorai alapján. Legokosabb az lenne, ha ahhoz az orvoshoz fordulna első körben, aki az MR vizsgálatot javasolta önnek, vagy ha nincs ilyen, akkor háziorvosát kérné meg, hogy vizsgálja meg a duzzanatot a combtőnél és mondja meg, hogy merre menjen tovább. Ha ez sem lehetséges valamilyen okból, szerintem először sebészhez forduljon. De mivel most már aggódik, mindenképpen javaslom, hogy forduljon orvoshoz. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. december 08., 11:58; Megválaszolva: 2019. december 12., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: