• Lapocka-és gerincfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. NŐ/Úr! Szeretnék tanácsot kérni hátfájásommal kapcsolatban. 3 gyermekem van nagy súllyal születtek valamint refluxom amire gyógyszert szedek évek óta. Hátfájásom jó pár éve kezdődött hol erősebb hol gyengébb a hát felső szakaszán a lapockával egyvonalban valamint a jobb lapickám karom Mozgatására fáj. Gerincem felső része pl felülés közben vagy nyújtó mozdulatok közben néha tüsszentés közben is fáj. Pár pontban a lapocka és a gerincem közötti részén nyomára fájdalmas. Szeretnék tanácsot kérni hogy mitől lehet milyen irányba induljak el hogy megszünjön ez a fájdalom ami inkább az izomlázhoz tudnám hasonlítani. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a felső háti fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A panasza eredhet a nyaki gerinctől vagy a felső hát izomzatából is. Alapvetően túlterheléses jellegűnek tűnik a panasza, ami miatt izomlazításra és tartásjavításra lehet szüksége. Először is javasolnám, hogy forduljon szakorvoshoz, aki megvizsgálja és megállapítja hogy pontosan mi a baj. Emellett kenje rendszeresen érzéstelenítős krémmel és masszíroztassa, hát egyenesítő és nyak nyújtó gyakorlatokat végezzen óvatosan. Törzsizom erősítésre is szüksége lehet. Ha nagyon kellemetlen, vehet be fájdalomcsillapítót is. Azt, hogy gyógytornára vagy diagnosztikus lépésekre van-e szükség, a szakorvos tudja megállapítani. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. november 24., 13:30; Megválaszolva: 2019. november 26., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: