• Ct eredmény értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! A CT eredményem értelmezését szeretném kérni. A lumbalis lordosis ive mérséklődött.A csigolyatestek magassága megtartott, peremszéleiken néhol kisebb mészfelrakódások vannak. Az L III./IV. discusrés diffuse szűkebb, a praessacralis rés dorsalisan beszűkült. A kisizületekben, főleg az L IV./V. segmentben láthatók arthrosis jelei. Az L III./IV. discuslaposabb, körkörösen előboltosul, a durazsákon benyomatot okoz.Ezen segmensben gyöki érintettség nem látható. Körkörös elöreboltosulás látható az L IV./V. discuson, mely a durazsákon szintén benyomatot okoz, a kilépő gyököket nem érinti. Az eredő L V. gyököket vs. eléri. Az L V./S I. discus herniaszerűen előboltosul. A kilépő gyökök szabadok, a baloldali eredő S I. gyököt a discus comprimalja. A jobb oldali eredő S I. gyököt a discus érinti, de compressio rajta nincs. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Puskás Réka válasza a porckorong sérv CT témában

        Kedves Kérdező! Lelete szerint az ágyéki gerincén meszesedés és kisízületi porckopás látszik, leginkább az LIV-V magasságban. Porcrés szűkület és porckorong előboltosulás látható az LIII/IV és az LIV/V magasságban, utóbbi valószínűleg eléri és nyomja az eredő ideggyököt. az utolsó , LV/SI porckorongon sérvesedés látszik, ami a bal oldali ideggyököt nyomja. A jobb oldali ideggyököt nem nyomja a porckorong sérv. Ez a kép derékfájdalommal, és mindkét oldali lesugárzó fájdalmakkal járhat. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. október 14., 17:47; Megválaszolva: 2019. október 22., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.