• Lábujjban szaggató fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, panaszom a következő: a jobb nagylábujjamban teljesen esetleges időpontokban erős nyilallást érzek, olyan jellegű az érzés, mint amikor a fogorvos ideghez ér. Naponta többször, akár járás közben, akár ülve, fekve, alvás közben, annyira, hogy felébredek rá. Van, hogy csak egy-egy nyilallás, van, hogy egy fél percig is eltart. Régen is volt ilyen, de akkor csak nagyon ritkán (évente 2-3 alkalom), most viszont már egy hete tart, naponta 10-15-ször is. Cipőm, zoknim nem szoros, magassarkút nem hordok, mi lehet a gond és hogyan lehetne elmulasztani?

        Dr. Puskás Réka válasza a lábujj fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai idegi eredetű fájdalomra jellemzőek. Oka lehet helyi vagy távolabbi is, a lábujjától a gerincéig, bárhol nyomás alá kerülhet az ideg. Próbálhat rá B vitamin komplexet szedni 3-4 hétig, de mindenképpen javasolnám, hogy mutassa meg orvosnak. Ortopédus, vagy neurológus tudja a megfelelő vizsgálatot elvégezni. Azt, hogy valószínűleg melyik lesz a jó választás, háziorvosa tudja eldönteni. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. szeptember 21., 13:53; Megválaszolva: 2019. szeptember 23., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: