• Scheuermann kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot kívánok! Körülbelül fél éve scheuermann kórt diagnoztizáltak nálam, amely meghaladja a 90 cobfokot, így műtétre jegyeztek elő, amely egy év múlva lesz. Vannak légzési nehézségeim, az MR felvételen látszik, hogy a gerincvelő is el van vékonyodva. Illetve nem tudok 20-30 percnél tovább ülni vagy állni, mivel nagyon fáj az egész hátam, különösen deréktájékban. Az érdekelne, hogy ilyen esetben parkolási igazolványt szoktak kiállítani igénylés esetén? Mert olvastam egy helyen, hogy igényeltek scheuermann kórra parkolási kártyát, de nem adták meg neki. Viszont az illető nem is szorult műtétre, csak enyhe deformitása volt. Így teljesen tanácstalan vagyok,hogy jogosult vagyok e rá vagy sem. A betegség bno kódja: M4200 A választ előre is köszönöm szépen! Tisztelettel, Dávid

        Dr. Puskás Réka válasza a parkolási engedély témában

        Kedves Kérdező! A parkolási igazolványt a Kormányablaknál kell igényelni, megfelelő szakhatósági állásfoglalás birtokában. A szakhatósági véleményt orvosszakértői vizsgálat után állítják ki és minden megbetegedése számít, tehát nem csak a Scheuerman kór, hanem a légzési állapota és esetleges egyéb betegségei is. Háziorvosa tudja önt ilyen vizsgálatra küldeni. Jogosultságát nem a megbetegedés maga, hanem annak mértéke, az össz-szervezeti egészségkárosodása határozza meg. Első körben forduljon háziorvosához ezzel a problémával. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. szeptember 14., 01:00; Megválaszolva: 2019. szeptember 23., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: