• Térd mr lelet alapján javaslat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kérem szíves segítségét MR leletem értelmezésében. A sérülésemmel kapcsolatban az előzmények: Most 34 éves vagyok , 20 évvel ezelőtt testnevelés órán sérült első ízben a térdem ! Akkor gipszrögzítést végeztek , 3 szor is az utána lévő évekbe, mert többször “be akadt” a térdem es instabil volt ! Egy műtétem volt amikor arthroscopia történt, és amikor egy leszakadt porcot vettek ki ! Ez kb 15 éve volt ! A panaszaim még mindig fennállnak , olykor nagyon is fájdalmas a térdem ! Ezért készült most MR vizsgálat. Kérem legyen szíves a lelet alapján tanácsot adni, hogy mi a javaslata a továbbiakkal kapcsolatban. Az Mr leletem: Intraarticularison nem nagy mennyiségű folyadékgyülem látható. A quadriceps ín, a patella ín és a collateralis szalagok folytonosságát megtartott . Az elülső keresztszalag folytonossága megszakadt. A medialis meniscus hátsó szarván szakadás ábrázolódik, a meniscus test degenerálódott , állománya csak részlegesen azonosítható . A lateralis meniscus megtartott. A tibia medialis condylusán magas oedemának megfelelő T2 jeladás látszik. Az eminentiának megfelelően , ill femurcondylusokban degeneratív cysták láthatók. A patella porcállománya szabályos. A condylusok porcborítása a teherviselő zónákon elkeskenyedett. Baker cysta nem ábrázolódik. Diagnózis : M2580 Egyéb meghatározott ízületi rendellenességek Előre is Nagyon szépen köszönöm a válaszát ! Üdvözlettel : Mónika

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdpanaszok témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján és az MR lelet alapján ismételt arthroscopia javasolt. A lelet alapján van egy elülső keresztszalag szakadása, a félhold alakú porc is szakadt és sérült. A terhelési porcfelszíneken is van kopás. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, hogy a kivizsgálást követően a műtéti időpontot is egyeztetni tudják.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. június 26., 21:29; Megválaszolva: 2019. július 02., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: