• Kézközépcsont törés utàni rehabilitáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/hölgy! 2019 December közepén eltört a III. és a IV. kézközépcsontom. A III.-nál elmozdulással. Ezért tűződrótokkal rögzítették. Összesen 7 hetet volt gipszben a kezem. Azóta gyógytornára járok, s otthon is tornáztatom a kezem. Esténként tengeri sós langyos vízben áztatom. Jelenleg még mindig nem tudom ökölbe szorítani a kezem és teljesen kiegyenesíteni sem. ( a csuklóm rendbe jött) Minden egyes gyógytorna fájdalommal jár, főleg a passzív kimozgatásoknál. Egy ideig folyamatos volt a gyógyulás, jó pár hete viszont teljesen stagnál. Az esti sós vízes áztatásoknál nagyon szép eredményeket érek el, nagyon szépen hajlanak az ujjaim. De reggelre ugyanúgy visszaköt. Kérdèsem az lenne, hogy mi ennek az oka ès a stagnâlásnak, mivel tudnám még felgyorsítani a gyógyulást. Előre is köszönöm vàlaszát! Üdv: S. Rèka

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kézsérülés után témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján felmerül a lágyszövetek károsodása is. Ezek változó mértékű hegszövettel gyógyulnak. ezek mértéke jelentősen meghatározzák az ujjak mozgását. Mindenképpen javasolt egy kézsebészeti szakvizsgálat, mely megítéli a lágyrészek állapotát és a kezelési lehetőségeket, melyek javíthatnak a kéz funkcióján.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. május 17., 16:38; Megválaszolva: 2019. május 27., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: