• Nem késő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr ! Három hete történt a baleset ! Diagnózis : S8340 Laesió LC1 gen. 1.S S8350 Laesio LCA gen.1.S. X59HO k.m.n. Tényezők által okozott sérülés! Terápia: térdrögzítő 2 hét O fok 2hét O-30 fok Mivel sok javulás nincs!Így Térdsebészeti vizsgálata javasolt előjegyzés alapján! Mivel 2 hónap múlva esedékes ez ! Az azt jelenti hogy három hónap múlva döntik el hogy szükséges-e a műtét !Kérdésem hogy addig nem forrnak e össze esetleg maguktól is rosszul a szallagok?Vagy ilyen későn is lehet műteni ha szükség? De akkor már nem sokkal nehezebb és komplikáltabb a műtét ? Válaszát előre is köszönöm ! Tisztelettel : Cz. Éva

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. ha ténylegesen elülső keresztszalag szakadása van, az nem tud meggyógyulni magától. Ilyen értelemben nem késő a két hónap. Addig viszont célszerű lenne egy MR vizsgálatot is végezni a térdről. Ennek eredménye és a vizsgálat alapján könnyebben el tudja dönteni a térdsebész, hogy szükséges-e műteni, illetve, ha igen, akkor milyen műtét lenne a megfelelő.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. március 28., 22:54; Megválaszolva: 2019. április 09., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: