• Boka fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Az elmúlt évben jelentkezett enyhe boka fájdalom sportoláskor, ami mostanára odáig fajult, hogy néha séta közben is szúró fájdalmat érzek. A napokban elmentem MR vizsgálatra és ezt a diagnózist kaptam: "A talus terhelési felszínének ventralis harmada alatt a belboka mögött egy kb. 15*9 mm és 9mm mély vascularisan károsodott terület látható, mely fölött a corticalis megszakadt.". Minden más ép és eltérést nem mutat. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire súlyos, esetleg tűr-e halasztást vagy azonnali beavatkozást igényel. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: László

        Dr. Bogdán Aurél válasza a boka témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján mindenképpen javasolt lenne a a végtag tehermentesítése, nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, illetve egy ortopédiai szakrendelés felkeresése. Az MR alapján elég súlyos is lehet a helyzet, ezért elképzelhető, hogy egy bokaízületi tükrözésre is szükség lesz. Az ortopédiai szakvizsgálat megfelelő választ fog adni. Addig is minél kevesebbet terhelje a bokáját, mozgásnak úszás javasolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. március 13., 18:50; Megválaszolva: 2019. március 19., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: