• Bütykös újj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hete vettem észre, hogy a jobb kezemen a mutatóújj köröm alatti újjperce kezd eldeformálódni, bütykösödni, ami azóta is feltünően növekszik. Igazából gondolom, hogy kézsebészhez kellene fordulnom a problémával, de örülnék valamilyen tanácsnak, ha kaphatnék. Köszönettel: G.Zsuzsa

        Dr. Puskás Réka válasza a ujj porckopás témában

        Kedves Kérdező! A csatolt kép alapján porckopásos jelenségnek tűnik ez az elváltozás. Ha csak ez az egy van és nagyon lassan nő, valószínűleg ártalmatlan jelenség. Addig is, amíg eldönti, hogy fordul-e sebészhez, javaslom hogy hűtse, óvatosan masszírozza, mozgassa az ujját és kezdjen porcjavító gyógyszer szedésébe. Ha nem nyugszik meg a gyulladás, vagy a többi ujjon is megjelenik, esetleg fokozódik, keresse fel háziorvosát. Sürgős műtétet biztosan nem igényel az elváltozás. Üdvözlettel, Puskás Réka

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 13., 09:18; Megválaszolva: 2019. március 14., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár hete vettem észre, hogy a jobb kezemen a mutatóújj köröm alatti újjperce kezd eldeformálódni, bütykösödni, ami azóta is feltünően növekszik. Igazából gondolom, hogy kézsebészhez kellene fordulnom a problémával, de örülnék...
        Kedves Doktornő! Hónapok óta fáj a talpam és a bokám belső része. Most már a térdhajlatom is fáj, főleg a külső része. Elmentem ideg ultrahang vizsgálatra és EMG vizsgálatra. Az ultrahang vizsgálat megerősítette a tarsalis alagút...
        Tisztelt Doktornő! 41 éves, szellemi munkát végző férfi vagyok, de a testmozgásra is igyekszem odafigyelni. Emiatt hetente 3 alkalommal sportolok (2 x 4 km úszás, 1 x 10 km futás). A családban 2000 évek elején a nővéremnél (45 év) és a...
        Tisztelt Címzett! Kb.egy hete betonoszlop ráesett a bokám belső oldalára. A röntgenen hajszálrepedést találtak. Kaptam egy hét gipsz sínt, amit tegnap levettek. Azt mondta az orvos, törés nincs,terheljem és használjak bokarögzitőt. A bokám...
        Üdvözlöm! Kérem segítsenek a lelet értelmezésében illetve mi a további teendő? Volt torna, fizikó ami nem használ. Szedem a gyulladáscsökkentőt, porcerősítőt, izomlazítót. Curidol fájdalom csillapító ami nem hat.. fájdalmaim vannak....
        Tisztelt címzett! 24 éves nő vagyok. A munkarenden 24/72 órás. Amikor dolgozom (24 órát) mindig nagyon fáj és be dagad a lábam. Legtöbb esetben 3 ponton:combtő, térdhajlat, boka. Nem tudom pontosan, hogy honnan ered a fájdalom. Amikor...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy fertőzéses megbetegedést követően jelentkeztek ízületi panaszaim, melyek fokozatosan lecsengtek, viszont több, mint 2 hónapja a következő panasszal élek: Éjszakai (3-4 óra) deréktáji "nyomó (olykor-olykor...
        Tisztelt Webdoktor! Hobbi szinten rendszeresen sportolok, futok. 2018. augusztusában egy futás alkalmával fájdalmat éreztem a bal bokámban, rá pár óra múlva már nem tudtam lábra állni és a bokám is bedagadt. Ezt követően pár napra el is...
        Kedves Doktor Nő! 2 éve eltört a kulcscsontom. Nem történt műtét. Megtörténtek a gyógytornák illetve a felépüléshez szükséges dolgok. Utána nekem még elég sok ideig fájt,így visszamentem a kórházba és megállapitották,hogy...
        Üdvözlöm. Mit jelent ez a diagnózis pontosan? Várható bármilyen szövődmény?: laesio obt.tend.m.ext.dig.III.man.l.d