• Nyaki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Webdoktor! 1 hónapja nyaki fájdalmaim vannak, ami a tarkómba és fejem szem körüli sávjába sugárzik ki, éles erős fájdalommal. A vállam is fáj néha de tompa fájdalommal. Volt hogy fekvő gelyzetből keltem fel, és még a látásom is elhomályosult olyan erős volt a fájdalom. Ha ülő vagy fekvő helyzetből felkelek, előfordult eddig is hogy megszédültem, de mióta ez a helyzet, a szédülés tarkó fájdalommal is jár. A legelején olyan érzés volt mintha nagyon elaludtam volna a nyakam. Fájt a karom, a hátam, a nyakam nem tudtam mozgatni rendesen. Elmentem a háziorvoshoz, izomlazítót és fájdalomcsillapítót kaptam. Ez az "elalvás" fájdalom elmúlt. Maradt a kusugárzó, éles fájdalom. Állandóan olyan érzésem van mintha valaki elől fogná a nyakamat. Voltam röntgenen. Ez áll benne: Nyaki gerinc (kétirányú) felvétele: Nyaki borda nem látható. A nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott. A peremek épek. A zárólemezek simák. A porcrések mérs. fokban szűkebbek. Vélemény: Enyhe degeneratív jelek. A véleményére vagyok kíváncsi. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Bálint Anita válasza a Nyaki fájdalom témában

        Kedves Hölgyem! A nyaki rtg felvételen valóban enyhe degeneratív jelek mutatkoznak. Erre a háziorvos által javasolt gyógyszeres kezelés megfelelő. Amennyiben panaszai továbbra is fennállnak, úgy további vizsgálatok válhatnak szükségessé. Ez lehet ideggyógyászati (neurológiai vizsgálat) vagy reumatológiai szakvizsgálat. Szakrendelésre háziorvosától kérjen beutalót. A szakrendelésen rendelő orvos jogosult egyéb képalkotó vizsgálatok kérésére, valamint komplev reumtológiai vagy ambuláns fizikoterápiás kezelések elrendelésére. Emellett érdemes lenne egy nagy vérvételi laborvizsgálat, pajzsmirigy funkció vizsgálatával. További kérdésekkel keressen bátran, állok rendelkezésére. Köszönettel.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 12., 20:08; Megválaszolva: 2019. február 18., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés