• Nyaki gerinc MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A feleségemnek szeretnék segíteni Régóta fennálló panaszai vannak: erős nyaki fájdalmat érez, időnként ujjai, jobb arcfele zsibbad, erős bal lapockatéjéki fájdalmai vannak. Fizikoterápiás kezelések után sem jobb sokkal. A munkámat nehezen tudom ellátni emiatt. Amit írtak fel Schanz gallér, illetve millgamma + b1 vitamin semmit sem érnek. CT: 2015. Megtartott lordosis és csigolyamagasságok. Balra hajló scoliosis. Mérsékelt spondylosis. Az L3/4 discuson érdemi kóros nem látható. Az L4/5 discuson protusio, mely jelentős canalis ill foramen szűkületete nem okoz. A presacralis discuson érdemi kóros nem látható. Vél: Mérsékelt degenerativ elváltozások Leleteim: L gerinc üt.-re érzékeny.L.gerinc mozgása mérs.korlátozott. Vállak, fvt.izületek functioja teljes. Ökölképzés kivihető. Csípők, avt.i izületek szabadok.Lasegue mko.-n negativ. Renyhe patella reflexek. Izomerő megtartott. Gyöki jellegű érzészavar nincs. Perifériás pulzusok tapinthatók. Nyaki MR 2018.09.: Polydiscopathia cervicalis. Hernia disci intervert. CV.VI 1s.[CV-VI között bal o.medio-lat.enyhe duradeformitást okozó hernia mutatható ki. jobb o.lat.protrusio van. Ebben a szintbena bal o. foramen obliteralt. A gerincvelő signalj szabályos] Kérném segítségét hová forduljunk hogy javuljon az állapota. Hallottunk valamiféle zselés feltöltést a csigolyák közé. Ez hatásos lenne esetünkben? Köszönjük!

        Dr. Bálint Anita válasza a Nyaki gerinc MR témában

        Kedves Hölgyem! Érdemes lenne fizikoterápiás és gyógytorna kezeléseket kombinálni infúziós kezelésekkel. Ezeket Mozgásszervi rehabilitációs osztályon, vagy reumatológiai osztályon tudja felvenni. Ilyen osztályokra beutalót reumatológia szakrendelés orvosa vagy mozgásszervi rehabilitációs orvos tud adni. Szakrendelésre beutalót háziorvosától kérhet. Amennyiben az állami finanszírozású intézmények várólistája túl hosszú, úgy számos mozgásszervi magánklinika áll rendelkezésere, de ezek nem TB finanszírozottak. Lehet kérni Mozgásszervi Rehabilitációs orvostól vagy reumatológus orvostól fürdőgyógyászati kezelésre is beutalót, ez bizonyos szintig TB finanszírozott, egy részét kell csak a kezeléseknek állnia a paciensnek. Évente 2x15 alkalommal vehetőek fel fürdőgyógyászati kezelések, az ország bármelyik fürdőjében, aki az OEP-el (NEAK-al) szerződésben áll. Ezen fürdők nagy részében fizioterápiás kezelések is felvehetőek a fürdőgyógyászati kezelésekkel párhuzamosan. Amennyiben a konzervatív kezelések nem használnak, úgy idegsebészeti vagy ortopédsebészeti véleményezés szükséges. Az ön által említett eljárás sok helyen alkalmazzák, de, hogy az Ön esetében alkalmazható-e, azt az ezt az eljárást alkalmazó orvoskolléga dönti el. Felkereshető pl. Dr. Bors István az Országos Gerincgyógyászati Központban, vagy a Budai Egészségközpont szakkórházában, ortopéd szakorvos. De bárki más is felkereshető, aki ebben a technikában jártas. Remélem segítettem, További kérdésekkel keressen bizalommal. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. január 27., 11:43; Megválaszolva: 2019. január 28., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: